Доступність посилання

ТОП новини

«Деякі українські політики намагаються політизувати газову співпрацю Росії і України», – вважає представник «Газпрому».


Наталія Вікуліна Брюссель, 21 лютого 2007 (RadioSvoboda.Ua) – «Газпром» задоволений нинішньою співпрацею з українськими компаніями, однак деякі українські політики намагаються політизувати газові відносини між Росією та Україною. Про це заявив заступник голови правління Газпрому Олександр Медведєв, виступаючи на відеоконференції між Москвою та Брюсселем, організованій інформагенцією «РІА Новості» та Газпромом.

Олександр Медведєв
За словами Медведєва, нині співпраця Росії з українськими компаніями з постачання газу на європейський ринок іде добре. Він заявив, що це відбувається не тільки завдяки теплій зимі, але також є хорошим знаком, що українські і російські колеги співпрацюють дуже тісно у питаннях транзиту і поставок.

Олександр Медведєв зазначив, що «Газпром» задоволений співпрацею, тому що обидві сторони виконують умови контрактів. Він нагадав, що на відміну від минулої зими Росія і Україна мають різні контракти – один на транзит газу, інший – на його поставки. Це, сказав заступник голови правління «Газпрому», дозволяє кожній стороні знати свої зобов''язання і працювати ефективно.

«Недоторканність» українського газопроводу – не подобається…

Водночас Олександр Медведєв заявив, що, на жаль, деякі політики намагаються політизувати відносини між двома країнами. Відповідаючи на запитання про можливість України досліджувати газові родовища в Росії, Медведєв сказав, що дехто з українських політиків виступає за впровадження, за його висловом, «дивних законів», які передбачають, що газопровідна система України не може віддаватися у концесію або продаватися.

«Виглядає так, ніби деякі політики вірять, що хтось прийде, витягне з землі газопровід і відправить його кудись на Північний полюс. Дуже шкода про це говорити, але політизація цих питань не допомагає», – зауважив заступник голови правління «Газпрому» під час відеоконференції з журналістами у Брюсселі. Він висловив сподівання, що тенденція до співпраці Росії з Україною буде переважати.

«Газпром» стане ще більше «ринковим»?

Медведєв також заявив, що кращою гарантією того, що минулорічна газова криза між Москвою та Києвом більше не повториться – у тому, що «Газпром» братиме активну участь у ринковій діяльності. «Ми намагаємось стати енергетичною компанією світового класу…», – наголосив заступник голови правління «Газпрому» Олександр Медведєв.

Матеріали до теми:

• Чи реальна передача української газорозподільної системи Росії? • Польща та Росія змагаються за українську трубу.
XS
SM
MD
LG