Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровськ співпрацюватиме з китайським промисловим містом Далянь


Угоду про співробітництво у сфері економіки, науки, техніки та гуманітарної сфери у суботу у Дніпропетровську підписали голова Дніпропетровської облдержадміністрації Надія Дєєва і заступник мера міста Далянь Сін Лянчжун, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.


Угоду про співробітництво у сфері економіки, науки, техніки та гуманітарної сфери у суботу у Дніпропетровську підписали голова Дніпропетровської облдержадміністрації Надія Дєєва і заступник мера міста Далянь Сін Лянчжун.

Надія Дєєва вважає, що Дніпропетровщина зацікавлена у залученні китайських фахівців до будівництва доріг та метрополітену. У свою чергу дніпропетровські вищі навчальні заклади мають можливість поділитись з китайськими спеціалістами новими технологіями та розробками щодо технічного удосконалення будівельного обладнання.

Підписавши угоду, Дніпропетровщина також сподівається змінити негативний баланс у зовнішньоторговельному обігу з Китаєм — наразі обсяги китайських товарів, ввезених до Дніпропетровської області, більш ніж удесятеро перевищують обсяги експортованих до Китаю.

Представники міста Далянь привітали область з 75-річним ювілеєм і вручили подарунок — 50 комп’ютерів та 100 інвалідних візків. Їх передадуть Обласному благодійному фонду підтримки соціально незахищених дітей.

Далянь — одне з найбільших промислових центрів на північному сході Китаю, портовий і туристичний центру Китаю, відомий своїми високоточними технологіями та електронікою.

У зовнішній торгівлі України з Китаєм на Дніпропетровщину припадає маже десята частина зовнішньоторговельного обігу.
XS
SM
MD
LG