Доступність посилання

ТОП новини

У Нью-Йорку почали рекламну кампанію документального фільму, який твердить, що археологи знайшли останки Ісуса Христа, Марії Магдалини та рідних Христа


Перші реакції на звістку про випуск цього фільму суперечливі, бо він ніби примушує до переоцінки звичних євангельських догм і знову викликає дискусії, чи був Ісус Христос одружений із Марією Магдалиною та чи мали вони дітей, як виглядає з фільму.

Ідеться про знахідку ще 1980 року, коли в одній із печер під Єрусалимом археологи знайшли 10 саркофагів. Десятки років пішли на дослідження знахідки, розшифровку імен на похованнях та інші дослідження, стверджують автори фільму.

І ось тепер вони заявляють, що йдеться нібито про поховання саме Ісуса Христа та його рідних. При цьому вони кажуть, що їхні висновки ґрунтуються на тісній співпраці з провідними науковцями: археологами, генетиками, палеографами й навіть статистиками.

Перші реакції на звістку про випуск цього фільму суперечливі, бо він ніби примушує до переоцінки звичних євангельських догм. Він знову викликає дискусії, чи був Ісус Христос одружений із Марією Магдалиною та чи мали вони дітей, як виглядає з фільму.

На думку віруючих християн, подібні фільми сіють зневіру в Бога та підривають авторитет церкви.

Фільм режисера Джеймза Камерона «Втрачена гробниця Ісусова» (“The Lost Tomb of Jesus”), над яким кінематографісти працювали 3 роки, вийде в ефір у США 4 березня на телеканалі “Discovery”. На думку фахівців, він може побити рекорд популярності навіть художньої голівудської кінострічки «Код Да Вінчі».

Ізраїльський учений, який відкрив і дослідив гробницю, професор Амос Клонер каже, що ідея фільму не витримує жодної критики за археологічними стандартами, але буде прибутковою.

1996 року телеканал “BBC” вже зняв короткий документальний фільм про цю саму гробницю й теж ніби дійшов висновку, що йдеться про поховання Ісуса Христа й його родини. Тоді вчені теж розкритикували той фільм.
XS
SM
MD
LG