Доступність посилання

ТОП новини

Європарламент посприяє, щоб в угоду «Україна-ЄС» внесли положення про перспективу членства


Про це заявив віце-президент Європарламенту Марек Сівец у вівторок під час зустрічі з українським прем’єром. Марек Сівец повідомив, що євродепутати під час своєї поїздки в Україну планують відвідати Донецьку область: «Багато хто в Європі вважає, що населенню Донецька не подобається Євросоюз. Ми хочемо це перевірити, хоча, я особисто, в цьому не впевнений».


Про це заявив віце-президент Європарламенту Марек Сівец у вівторок під час зустрічі з українським прем’єром Віктором Януковичем: «Ми на початковому етапі переговорів за новою угодою маємо всі необхідні повноваження від Європарламенту, щоб сприяти просуванню інтеграції й співпраці, щоб підписати найефективнішу угоду, що сприяла б інтеграції України. Тому що ми вважаємо, що членство можливе».

Раніше Президент України Віктор Ющенко неодноразово закликав керівництво Євросоюзу дати Києву сигнал щодо членства у європейській спільноті.

За словами віце-президента Європарламенту, депутати, які прибули до Києва в складі делегації Комітету Європарламенту з парламентської співпраці між ЄС і Україною, є послідовними прихильниками України: «Ми з Україною були і у тяжкі, і в добрі часи».

Марек Сівец повідомив, що євродепутати під час своєї поїздки в Україну мають намір відвідати Донецьку область і перевірити чи дійсно донеччанам не до вподоби Євросоюз: «Багато хто в Європі вважає, що населенню Донецька не подобається Євросоюз. Ми хочемо це перевірити, хоча, я особисто, в цьому не впевнений. Але це наш відкритий підхід щодо наближення України до Євросоюзу».
XS
SM
MD
LG