Доступність посилання

ТОП новини

Проти втручання у внутрішні справи України.


Володимир Притула Сімферополь, 1 березня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – У Сімферополі протестували проти втручання російських посадовців і депутатів у внутрішні справи української держави. Тут сьогодні кілька десятків активістів низки правих партій пікетували Генеральне консульство Росії.

Під час пікетування
Генерального консульства Росії
у Сімферополі.
(© RadioSvoboda.Ua)
“Лужкова – геть! Лужков – персона нон грата!” , – під стінами Генерального консульства Росії у Сімферополі вирує невеликий мітинг. Півсотні активістів Конгресу українських націоналістів, Народного руху України, УРП “Собор” та інших правих організацій виставили пікет і протестують проти зазіхань російських чиновників на українську територію.

Найбільше дістається меру Москви Юрію Лужкову, який минулого тижня у Севастополі знову поставив під сумнів належність цього міста і Криму Україні.

“Ми вимагаємо визнати таких людей, як Лужков, персонами нон грата! Ми вимагаємо від керівництва нашої держави захистити нас, громадян України, захистити наші права! Ми готові піднятися на захист нашої святої кримської землі! Ми не дозволимо різним “розгуляям” із Російської Федерації посягати на цілісність нашої країни!”.

“Наша держава – Україна! І ми захищатимемо її”

Українська міліція не пустила
пікетувальників до російського
консульства.
(©RadioSvoboda.Ua)
Учасники пікету заявили, що мер Москви нахабно втручається у внутрішні справи України і своїми висловлюваннями дестабілізує політичну ситуацію у Криму. Однак патріотичні сили півострова готові до протидії цим посяганням: “Ми, громадяни України – українці і представники інших національностей, ми будуємо свій дім. Наша держава – Україна! І ми захищатимемо її всіма можливими засобами!”.

Пікетувальники спробували передати ухвалену під час акції резолюцію до Генконсульства, однак міліція не пропустила їхніх представників, заявивши, що дипломатична установа сьогодні не працює. Суперечка між правоохоронцями і пікетувальниками переросла у коротку штовханину.

Не змігши передати резолюцію до консульства, учасники пікету перейшли до Постійного представництва Президента України в Криму, де залишили звернення до Віктора Ющенка з вимогою оголосити Юрія Лужкова персоною нон грата в Україні. Водночас, у переданому документі мовиться, що кримська громадськість рада всім, “хто шанує і поважає Україну, приїздить у гості і демонструє власною поведінкою високу культуру свого народу”.
XS
SM
MD
LG