Доступність посилання

ТОП новини

Кожен восьмий мешканець Іраку був змушений залишити домівку через насильство, повідомляє урядовець ООН


Водночас протягом останніх трьох тижнів у різних частинах Багдада відбуваються операції з метою викорінити насильство між релігійними течіями ісламу.

Щомісяця внутрішніми біженцями в країні стають близько 50 тисяч іракців, і такими темпами до кінця року їхня кількість може сягнути 2 мільйонів 300 тисяч осіб, заявив Верховний комісар ООН у справах біженців.

Близько 2 мільйонів іракців узагалі втекли з країни, додав Антоніу Ґутерріш, виступаючи в Лізі арабських держав у Каїрі.

У Багдаді американські й іракські війська беруть під контроль шиїтський район — Місто Садр. Вони обшуковують будинок за будинком і влаштовують контрольно-пропускні пункти. Цей район є твердинею шиїтського ополчення «Військо Магді» радикального релігійного діяча Моктади ас-Садра.

Під час рейду на одну з мечетей у Багдаді американські військові затримали трьох підозрюваних у «терористичній діяльності», а саме в постачанні повстанців зброєю й вибухівкою. У перебігу акції також поранили іракську жінку.

Протягом останніх трьох тижнів у різних частинах Багдада відбуваються операції з метою викорінити насильство між релігійними течіями ісламу.

Поблизу Тікріта, на північ від Багдада, за три дні операцій безпеки американці затримали понад 50 підозрюваних повстанців.
XS
SM
MD
LG