Доступність посилання

ТОП новини

Після зимової перерви в Україні відновилися матчі 2-го кола національного чемпіонату з футболу.


Геннадій Мороз Київ, 5 березня 2007 (RadioSvoboda.Ua) — За великим рахунком, сенсацій у перших весняних поєдинках з національної першості з футболу не відбулося. У 17-му турі свої чергові перемоги здобули незаперечні лідери —“Динамо” й “Шахтар”.

У своєму стартовому матчі “Шахтар” у Донецьку з рахунком 3 : 0 розгромив луганську “Зорю”. А ось футболісти “Динамо” у Києві таки помучилися з іншим аутсайдером першості — запорізьким “Металургом”. Так, переможний рахунок 3 : 1 динамівці встановили тільки у доданий арбітром час. Ключовий другий гол кияни провели з далеко не однозначного пенальті. І все ж 4-очкова відстань між “Динамо” й “Шахтарем” у боротьбі за “золото” чемпіонату зберігається й надалі.

А ось головні претенденти на третю сходинку українського футбольного п’єдесталу пошани, як один, очки втратили. У харківському протистоянні “Металіст” не зміг подужати своїх земляків із “ФК Харків” 0 : 0. А дніпропетровський “Дніпро” не втримав перемогу в поєдинку з маріупольським “Іллічівцем” 1 : 1. З таким же рахунком “Карпати” у Львові розійшлися миром із “Кривбасом”. Столичний “Арсенал” зазнав фіаско в Одесі від місцевого "Чорноморця" — 0 : 2 на користь одеситів, які не втрачають надії втрутитися в боротьбу за бронзу”. Нині від третього місця, яке і надалі посідає “Металіст”, “моряків” відділяє лише 7 очок. У цьому проміжку між харків’янами й “Чорноморцем” розташувалися також інші претенденти на місце під сонцем: “Дніпро”, київський “Арсенал”, сімферопольська “Таврія” і “Карпати”.

Єдиною несподіванкою туру стала розгромна поразка 0 : 3 “металургівців” Донецька від алчевської “Сталі”, яка і надалі залишається останньою командою чемпіонату. Компанію “сталеварам” у “зоні вильоту” і надалі складає луганська “Зоря”. Футбольний Клуб “Харків” лише на два очки попереду.

Матчі наступного 18 туру футбольного Чемпіонату України відбудуться цими вихідними.

Кубок Світу з біатлону

У фінському Лахті завершився черговий етап Кубка Світу з біатлону, де з усіх українців помітною була лише Оксана Хвостенко. У заключний день змагань у 10- кілометрових перегонах із переслідуванням лідерка жіночої команди фінішувала десятою. Натомість Андрій Дериземля чоловічий “перс’ют” відверто провалився. 10-ту стартову позицію передовсім через 7 промахів на стрільбі лідер української чоловічої збірної поміняв на 41-шу.

Тріумфували ж у Лахті німкені і нев’янучий Рафаель Пуаре. Представниці Німеччини вибороли увесь п’єдестал пошани. А французький ветеран у неділю здобув у Фінляндії свою третю перемогу на етапі. Біатлоністи поспішають вчасно завершити сезон. І передостанній етап Кубка світу з біатлону в норвезькому Голменколені стартує вже у середу.
XS
SM
MD
LG