Доступність посилання

ТОП новини

Великий скульптурний салон відкрили в Українському Домі.


Леся Бакалець Київ, 5 березня 2007 (RadioSvoboda.Ua) - Українські скульптори зустріли весну в Українському Домі, що у Києві. Із 1 березня там розпочався Великий скульптурний салон.

При вході на виставку найперше, що впадає в око, – три величезні скульптури. Чи то тварин з людськими рисами, чи навпаки. Ці створіння привітно шкіряться, мають один ріг та ім’я – «Євразія». Їхній творець – Олег Пінчук. Він мав багато мороки, щоб внести створіння в Український Дім.

Олег Пінчук: «Ця скульптура, кожна, важить півтори тонни... Будували таким способом, що сюди дуже важко щось доставити. Знаючи це, я пообіцяв, що якщо буде якийсь дефект на сходах, я його відремонтую за свій рахунок».

Представлено понад 350 скульптур

Сходи Українського Дому залишись неушкодженими, і його директор Наталія Заболотна зітхнула з полегшенням. Кожному учасникові особисто вона пропонувала взяти участь у Великому скульптурному салоні і з захватом каже, що на таку велику кількість скульпторів не розраховувала. Наталія Заболотна: «Слово "Великий" у назві "скульптурний салон" з’явилося півмісяця тому, хоча підготовка триває вже півроку. Тому що результат перевищив наші очікування. Якщо спочатку ми робили ставку на 3 десятки наших скульпторів, то сьогодні Український Дім представляє 46 скульпторів і понад 350 скульптур».

Ціна – від 1,5 тисячі доларів

Великі надії на Скульптурний салон покладає Людмила Лисенко – онука засновника київської школи скульптури Михайла Лисенка. Щодо ставлення масового глядача до дерев’яно-залізо-кам’яного мистецтва пані Лисенко зауважила: «Якщо виносити скульптуру на суд масового глядача, то він просто їй відламує кінцівки. Як живе скульптура у нашому місті — дуже сумне видовище. Головна місія таких акцій — щоб зустріч відбулась між тими, хто робить чудові речі, і тими, хто може їх купувати».

Коштують шедеври недешево – від 1,5 тисячі доларів. Скульптори кажуть, що сам матеріал дорогий. Просто ж подивитись і отримати моральне задоволення можна за гривні. Великий скульптурний салон триватиме до 11 березня.
XS
SM
MD
LG