Доступність посилання

ТОП новини

Севастополь: антисемітські гасла і нацистська свастика на будівлі Компартії.


Володимир Притула Крим, 5 березня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – У Севастополі невідомі розмалювали нацистськими свастиками та антисемітськими гаслами будинок, де розташований міськком Компартії України. Провокаційні написи виявили зранку в неділю, однак до міліції комуністи не звернулися.

(© RadioSvoboda.Ua)
(© RadioSvoboda.Ua)
Лозунги на приміщенні міському КПУ написані українською мовою, але з граматичними помилками. Вони спрямовані проти комуністів, антифашистів, євреїв та росіян, а також з вимогами надати пенсії ветеранам ОУН-УПА. Ще кілька закликів: «Слава Батьківщині!», «Слава БЮТ!» і «Тимошенко – в президенти!».

Акція пов’язана з намірами провести «консультативний референдум» проти НАТО?

Лідер севастопольських комуністів, депутат міськради Севастополя Василь Пархоменко каже, що «не вірить у причетність до цього вандалізму прихильників Юлії Тимошенко», але припускає, що ця акція пов’язана з намірами лівих провести 18 березня у Севастополі так званий «консультативний референдум» проти НАТО.

У Севастопольському штабі партії «Батьківщина» назвали появу таких написів «ганебною провокацією». Там звертають увагу на численні граматичні помилки – «Батьківщина» з «і» після літери «щ», «антифашисти» з «і» після «т», у слові «пенсії» – дві літери «ї» замість «ії» тощо.

Тимошенківці: «Неграмотні провокатори намагалися імітувати слід українських патріотів з БЮТу»

(© RadioSvoboda.Ua)
(© RadioSvoboda.Ua)
Координатор Громадського комітету «Український Севастополь» Микола Владзимирський погоджується з таким висновком. Він заявив, що «провокаторів слід шукати у середовищі антиукраїнських сил міста, а згадана акція стоїть в одній шерензі з нещодавніми антисемітськими провокаціями у Києві та Одесі».

Водночас, у Центрі громадських зв’язків Головного управління МВС України у Севастополі повідомили, що до міліції звернень з цього приводу не було. Його начальник Юлія Сиротинська у зв’язку з цим висловила подив, оскільки правоохоронці по гарячих слідах могли вийти на злочинців, «а тепер це малоймовірно».
XS
SM
MD
LG