Доступність посилання

ТОП новини

До Луганська прибула чудодійна ікона «Цілителька»


Ярослав Гребенюк Луганськ, 5 лютого 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Сьогодні до Свято-Володимирського кафедрального собору Луганська прибула ікона «Цілителька» – одна з тих православних святинь, які віруючі вважають чудодійними. Люди зі всіх кутків Луганської області зібралися у дворі Свято-Володимирського собору, щоб першими вклонитися чудодійній іконі.

Історія ікони «Цілителька» почалася з дива. У IV віці жив клірик, котрий раптово сильно захворів, і ніхто не міг йому допомогти. Він більше не міг говорити, але й після цього не переставав повторювати про себе молитви до Матері Божої. І одного разу явився його Янгол–хранитель, який сказав: «Матір Божа, Пресвята Богородиця, вилікуй цього раба Божого». Каже протоієрей Григорій, духовник жіночого Должанського Пантелеймоно-Покровського монастирю: «І з’явилася йому Матір Божа і він одужав, став співати у хорі і все життя дякував Господові. На згадку про це диво й написали ікону – «Цілителька», – каже протоієрей Григорій, духовник жіночого Должанського Пантелеймоно–Покровського монастиря.

Чудодійний список з ікони привезли в Луганськ з московського Свято-Олексіївського монастиря за благословенням митрополита Київського та всієї України Володимира. Православні християни вірять, що через цей образ Богородиця лікує духовні та фізичні хвороби та подає свою благодать кожному, хто прийшов із покаянною молитвою. Дехто прийшов просити блага не тільки для себе і своїх близьких. Каже молодий луганець Тимофій: «Я буду просити здоров’я для своєї мами, яка зараз занедужала. Але ще я хочу, щоб в нашій країні був лад і спокій. Я буду просити у Божої Матері, щоб вона надихнула святих отців об’єднувати людей і не втручатися в політичні події».

Несподіваною зустріччю відзначився сьогоднішній ранок для голови обласної держадміністрації Олександра Антипова. До нього звернулась жінка, яка приїхала з його рідного села. Каже землячка голови облдержадміністрації Ніна Липатникова: «Підходила до Антипова, аби він посприяв будівництву храму у селі Штормове Ново-Айдарського району – річ у тім, що в селі немає храму, а сам Антипов народився у Штормовому, там живуть його старі батькі. Ми просимо, звісно, не того, щоб керівник області сам церкву збудував, просто, щоб він допоміг».

Прохання, що пролунало в такий знаменний день, не може бути не виконаним. Принаймні, так вважають віруючі.
XS
SM
MD
LG