Доступність посилання

ТОП новини

Євросоюзу слід будувати чітку стратегію своїх відносин з Україною та підтримувати реформи в цій країні


Про це заявив новий голова Комітету Європарламенту у зв’язках з Україною Адріан Северін, коментуючи результати засідання комітету 28 лютого в Донецьку.

Про це у Брюсселі заявив новий голова Комітету Європарламенту у зв’язках з Україною Адріан Северін, коментуючи результати засідання комітету 28 лютого в Донецьку.

Під час перебування в Україні румунський депутат Северін та його колеги дійшли висновку, що українське суспільство хоче чітко знати, як далі розвиватимуться його відносини з Євросоюзом. За словами європарламентаря, мешканці України хотіли б, аби ЄС у відносинах з Києвом замінив політику сусідства на політику розширення. Новий голова Комітету Європарламенту у зв’язках з Україною також уважає, що, незважаючи на суперечки, усі українські політичні партії та їхні лідери виступають за європейський вибір України.

Водночас Адріан Северін уважає, що Євросоюз має будувати особливі відносини з Україною: «Україна з геополітичного та економічного погляду є надзвичайно важливим безпосереднім сусідом Євросоюзу. Ось чому ми вважаємо, що процес інтеграції цієї країни до ЄС – яким би не був остаточний формат цієї інтеграції – має бути спільним проектом України і Євросоюзу», – заявив євродепутат.

За його словами, не тільки для України є важливим впроваджувати реформи і наближатися до стандартів ЄС. Северін наголосив, що для Євросоюзу також є важливим розвивати чітку стратегію щодо перспектив відносин з Україною та підтримувати необхідні реформи в українському суспільстві. А майбутня угода між Брюсселем та Києвом має бути більш розвинутою і прагматичною, ніж чинний документ, вважає Северін. За його словами, більш важливим є зміст нової угоди, а не її назва.
XS
SM
MD
LG