Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Янукович: Коаліція найближчим часом розгляне вимоги опозиції


Про це заявив Прем’єр-міністр, перебуваючи в Рівному: «Там, де можна буде піти назустріч або досягти консенсусу, звісно ми будемо це робити, тому що ми завжди були і будемо за стабільність у нашій країні. Ми вважаємо, що в них один інтерес, в цієї команди: за будь-яку ціну за межами українського законодавства отримати владу і цим показати своє ставлення до законів і Конституції. Для нас це не нове».


Про це заявив Прем’єр-міністр, перебуваючи в Рівному: “Там, де можна буде піти назустріч або досягти консенсусу, звісно ми будемо це робити, тому що ми завжди були і будемо за стабільність у нашій країні. Ми вважаємо, що в них один інтерес, в цієї команди: за будь-яку ціну за межами українського законодавства отримати владу і цим показати своє ставлення до законів і Конституції. Для нас це не нове”.

Напередодні фракції “Наша Україна” і БЮТ на спільному засіданні, яке проходило у Секретаріаті Президента за участю глави держави Віктора Ющенка, ухвалили заяву про спільні дії та вимоги до антикризової коаліції.

Тим часом сьогодні фракції БЮТ i “Наша Україна” вирішили покинути сесійну залу і не брати участi в роботi Верховної Ради.

Юлія Тимошенко: “Наша політична команда виклала чіткі вимоги, як долати глибоку конституційну кризу, і загрозу втрати Незалежності держави. Це була розмова сліпих з глухими. Крім узурпації влади, і ломки всього суспільства через коліно, антикризова колія більше нічого не бачить. І тому наші дві демократичні сили вирішили, що до того моменту, поки не звернуть уваги на наші вимоги, ми залишаємо цей зал в парламенті. Освячувати те, що відбувається у цьому залі, чесні політики просто не мають права”.

На думку лідера фракції “Нашої України” В’ячеслава Кириленка, робота парламенту без опозиції буде безрезультатною: “Без опозиції будуть ухвалюватися здебільшого лише лобістські, корупційні законопроекти, які не мають ніяких шансів дістати підпис Президент, а отже і статус закону. Не прислухавшись до 17 вимог об’єднаної демократичної опозиції, керівництво Верховної Ради свідомо прирекло себе на безрезультатну роботу”.

Серед 17 вимог до коаліції – формування конституційної комісії за рамками парламенту і винесення на всеукраїнський референдум питання про форму державного правління в Україні; питання захисту зовнішньополітичного курсу України; необхідність повернення провідної ролі Президента в питаннях зовнішньої політики і негайне призначення міністра закордонних справ; звільнення з посад голови МВС Василя Цушка і генпрокурора Олександра Медведька.
XS
SM
MD
LG