Доступність посилання

ТОП новини

Велика Британія планує оновити свій ядерний арсенал.


Олекса Семенченко Лондон, 14 березня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Британський парламент голосує за будівництво нових підводних човнів-носіїв ракет з ядерними боєголовками “Трайдент”. На оновлення британської системи ядерної зброї уряд планує витратити близько 40 мільярдів доларів.

Британський підводний човен-носій з ракетами оснащеними ядерними боєголовками “Трайдент” (Trident – пер.: тризуб).
Чи підтримають Тоні Блера його однопартійці?

Це голосування може стати найбільш протестним проти політики прем’єр-міністра Тоні Блера з боку його однопартійців у Лейбористській партії із часу початку війни в Іраку. Понад 80 членів лейбористської фракції висловили невдоволення з наміру продовжити розвиток британської ядерної програми.

Найвірогідніше Палата громад ухвалить цей закон, оскільки найбільша опозиційна Консервативна партія його підтримує. Уряд вважає, що Великій Британії далі конче потрібна ядерна зброя.

Міністр оборони Дес Браун, зокрема, сказав, що ядерне роззброєння було б безвідповідальним з огляду на непередбачуваність сучасного світу. “Якби ми не мали такої зброї тепер, то наступні покоління не мали б шансів її одержати, якби раптом виникла загроза” — каже британський міністр оборони.
XS
SM
MD
LG