Доступність посилання

ТОП новини

Лідер громадського руху "Народна самооборона" Юрій Луценко заперечує наявність у нього ізраїльського громадянства


Про це повідомила прес-служба "Народної самооборони".

Про це повідомила прес-служба "Народної самооборони".

"Я стверджую, що Генеральна прокуратура не мала й не може мати ніяких підтверджень мого подвійного громадянства", - сказав Луценко.

На його думку, така заява Генпрокуратури ґрунтується тільки на запиті депутата Верховної Ради від фракції Партії регіонів, до якого прикладена фальшива відповідь факсом нібито від Міністерства внутрішніх справ Ізраїлю. "Фальшивість цього "документа" видно неозброєним оком уже через помилку в англомовному написанні назви МВС Ізраїлю", - зазначає Луценко.

Він також називає виключно політичними всі заяви про наявність у нього будь-якого громадянства, крім українського.

"Я знаю, що в нашій країні, щоб стати політиком, необхідно спочатку бути названим фашистом, лиходієм, бандерівцем, громадянином Ізраїлю й агентом Москви. Ніяких змін у брудних технологіях влади не відбулося, єдина відмінність у тому, що раніше цим займалися приватні провокатори, а тепер ці функції виконує Генпрокуратура", - вважає Луценко.

Він вважає, що такі заяви заступника генпрокурора Рената Кузьміна викликані спробою дискредитувати його, відволікти увагу суспільства від справ, які Кузьмін закрив останнім часом. Крім того, Луценко вважає, що Кузьміну загрожує бунт серед старих професійних кадрів Генпрокуратури, котрі відмовляються працювати під його керівництвом.

Як повідомляло агентство, Генпрокуратура перевіряє інформацію про наявність у Луценка паспорта громадянина Ізраїлю.

13 березня Кузьмін заявив в інтерв''ю телеканалу "Інтер", що Генпрокуратура має дані про те, що Луценко з 1999 року має громадянство Ізраїлю.

З його слів, для перевірки цієї інформації Генпрокуратура звернулося із запитами в Міністерство закордонних справ України, Інтерпол і Міністерство внутрішніх справ Ізраїлю.
XS
SM
MD
LG