Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко, Янукович, Мороз і керівники фракцій Верховної Ради обговорили шляхи подолання політичної кризи в державі


Глава держави провів у понеділок зустріч із прем’єр-міністром, головою Верховної Ради та лідерами парламентських фракцій. Президент вважає, що головні причини кризи – розбалансованість державної влади і постійне, вже хронічне невиконання політичних зобов’язань. А прем''єр-мiнiстр України вважає, що в країнi немає полiтичної кризи. Вiктор Янукович також заявив про готовнiсть працювати над удосконаленням Конституцiї.


Відкриваючи зустріч, Президент України Віктор Ющенко наголосив: «Країні, як кисню, сьогодні потрібна стабільність. Перш за все, мова йде про політичну стабільність. Політична стабільність – це один із елементів державного прогресу».

Президент вважає, що головні причини кризи – розбалансованість державної влади і постійне, вже хронічне невиконання політичних зобов’язань.

На політичних консультаціях в Секретаріаті Президента у понеділок, Віктор Ющенко зауважив, що сьогодні одна сторона заявляє, що кризи немає: «Якщо кризи немає, то, очевидно, немає предмета для антикризової коаліції. Це прекрасно – кризи немає. Але чомусь антикризова коаліція існує». За словами Ющенка, ситуація в країні є кризовою: «Якщо в залі не з’являється майже половина народних депутатів, це є криза».

Тоді як прем''єр-мiнiстр України Вiктор Янукович вважає, що в країнi немає полiтичної кризи: «Щодо оцiнки ситуацiї в країнi, ми вiдкидаємо будь-яку парламентську кризу, будь-яку економiчну кризу, оскiльки парламент працює, уряд працює, економiка зростає, бюджет зростає, ухвалюються рiшення i, до речi, вони ухвалюються разом iз президентом, i це приємно».

Вiктор Янукович також заявив про готовнiсть працювати над удосконаленням Конституцiї, для чого необхiдно створити робочу групу.

Прем''єр висловився проти будь-яких дiй, що дестабiлiзують суспiльство: «Ми проти дiй, що дестабiлiзують ситуацiю в державi, якi сьогоднi звучать щодо дострокових виборiв, якихось походiв i перебувають за рамками законодавства, Конституцiї. Ми їх оцiнюємо як полiтичний популiзм, як бажання невеликої кiлькостi людей наблизити можливiсть отримати пiдтримку суспiльства або примусити людей когось полюбити, когось розлюбити».

Глава держави також наголосив, що важливо дати відповідь, «чому сьогодні протистояння між парламентською більшістю, меншістю, різними інститутами влади стає все далі звичними категоріями у країні».

Віктор Ющенко провів зустріч із прем’єр-міністром Віктором Януковичем, головою Верховної Ради Олександром Морозом та лідерами парламентських фракцій В''ячеславом Кириленком, Юлією Тимошенко, Раїсою Богатирьовою, Іваном Боким та Валентином Матвєєвим.

За повідомленням прес-службі Президента України, на зустрічі також були присутні глава Секретаріату Президента Віктор Балога та секретар РНБОУ Віталій Гайдук.

На завершення зустрічі Президент запропонував створити робочу групу, яка протягом трьох днів вивчила б взаємні вимоги сторін і спробувала б знайти компроміс.
XS
SM
MD
LG