Доступність посилання

ТОП новини

«Банда повертається!» – таке гасло прикрашає площу Львівської ОДА.


Галина Терещук Львів, 20 березня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – У Львові з’явились два намети під стінами облради та адміністрації. Комітет підприємців Львівщини і обласний осередок «Нашої України» вимагають скликати позачергову сесію, щоб обранці змогли висловити власну позицію щодо факту повернення в область на керівні посади людей з минулої влади «Кучми-Медведчука».

Два намети Комітету підприємців і «нашоукраїнців», величезне гасло перед стінами обладміністрації і ради, яку очолюють представники «Нашої України»: «Банда повертається!».

Цілодобове чергування і збір підписів про скликання позачергової сесії облради. Організатори акції протестують проти ймовірного повернення на керівні посади в області людей, які керували за часів попередньої влади.

Повернення старих кадрів

Два місяці тому Радіо Свобода прогнозувало, що на посаду заступника голови податкової адміністрації Львівщини планують призначити Юрія Лепецького, який керував львівською податковою у часи Віктора і Сергія Медведчуків.

За заявами підприємців області, пан Лепецький чинив тиск проти тих бізнесменів, які підтримували Віктора Ющенка, мав причетність до фальсифікацій під час виборів.

Депутат облради від «Нашої України», підприємець Ярослав Рущишин навіть не припускав повернення на посаду Юрія Лепецького:

«Я ,мабуть, плекав надії, що на думку громадськості Львівщини хтось зважає. Але досвід показує, що такого ще в державі немає».

Юрій Лепецький обійняв посаду заступника голови Львівської податкової і, за неофіційною інформацією Радіо Свобода, невдовзі посяде посаду керівника податкової або ж на це місце призначать свою людину «регіонали».

Нині податковою керує приятель голови обладміністрації Петра Олійника Володимир Хилюк. Депутат облради від «Нашої України», підприємець Ярослав Рущишин зауважив: «Спершу ставиться на заступника, відповідно потім дискредитується голова і ставиться заступник на посаду керівника податкової».

Депутати оцінюють нові призначення

Сесія планується у найближчу п’ятницю, і депутати, найімовірніше, виконають вимогу учасників протесту: висловлять позицію щодо призначень в області, зокрема на посади прокурора області, начальника правоохоронних органів, СБУ, заступника податкової. Ба більше, днями закрита кримінальна справа щодо колишнього начальника УМВС у Львівській області Олега Сала, який донедавна був оголошений у розшук і котрого звинувачували у фальсифікації виборів.
XS
SM
MD
LG