Доступність посилання

ТОП новини

Розпуску парламенту вимагають у Криму.


Володимир Притула Слухати: Сімферополь, 21 березня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – «Розпустити парламент» – від сьогодні це гасло можна почути не лише на адресу Верховної Ради України, але і до кримського законодавчого органу. Сьогодні низка проросійських організацій автономії заявили, що розпочинають кампанію з розпуску Верховної Ради АРК.

Активісти Національного фронту "Севастополь-Крим-Росія" критикують Партію регіонів і Російський блок та вимагають розпуску Верховної Ради Криму.
Один із лідерів Національного фронту “Севастополь-Крим-Росія” Сергій Шувайников на мітингу під стінами Верховної Ради автономії вимагає від депутатів з Партії регіонів, Компартії та “Російського блоку” звіту про виконання ними своїх передвиборчих обіцянок – про державний статус російської мови, подвійне громадянства і федералізацію України.


Відповісти за обіцяне

За словами мітингувальників, політики, потрапивши до кримського парламенту, зрадили своїх виборців і відмовилися від виконання всього, що наобіцяли. Саме тому Національний фронт “Севастополь-Крим-Росія” і ще низка проросійських організацій оголосили про початок кампанії з дострокового розпуску Верховної Ради АРК.

Проросійський активіст Святослав Коломієць каже про тотальне розчарування кримських виборців політиками з проурядової коаліції: “На сьогодні ми можемо оцінити відсоток виконання ними передвиборчих обіцянок: це цифра 0. За всіма пунктами передвиборчої програми, вони в Криму не зробили нічого. В тому числі – так звані проросійські патріоти”.


Розпуск чи авантюра?

Один зі згаданих Святославом Коломійцем “патріотів”, член керівництва Російського блоку Криму, депутат Олег Слюсаренко називає початок кампанії з розпуску Верховної Ради Криму – “черговою авантюрою”: “Нічого не вийде у них, тільки тому, що немає жодних юридичних підстав для розпуску ні парламенту України, ні Верховної Ради Криму. А якщо хтось заявляє про це, то ми живемо у демократичній країні, нехай вони влаштовують свої акції, а ми діятимемо так, як вважаємо за потрібне”.

Тим часом активісти Національного фронту “Севастополь-Крим-Росія” закликали інші політичні сили автономії приєднатися до їхніх вимог про розпуск Верховної Ради Криму.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ

XS
SM
MD
LG