Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Чому депутати підтримали Арсенія Яценюка на посаду глави МВС? Чому порожніють квартири на Донеччині? Скільки на Землі води, придатної для вживання?


Ірина Біла Київ, 22 березня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Коли вчора зранку Анатолія Кінаха призначали міністром економіки, він був ще членом парламентської фракції ”Наша Україна”. По обіді його вилучили. Як згадує в “Газеті по-українськи” парламентарій Роман Зварич, свого часу Кінах під час засідань фракції вимагав відставки міністрів від ”Нашої України” в уряді Януковича.

Відмовивши “прозахідному” кандидатові на посаду глави МЗС Володимиру Огризкові, депутати з дивною одностайністю підтримали Арсенія Яценюка. Чому? Про це у представників різних фракцій у парламенті розпитували журналісти “Газети по-київськи”. Стаття називається “Яценюк, який наведе порядок”. Про масовий переїзд вихідців з Донецька до Києва розповідає газета “Україна молода”. А те, що вони переселяються до столиці всерйоз і надовго, у журналістів сумнівів не викликає. Бо беруть з собою сім’ї, помічників-референтів, обслугу, перукарів, візажистів тощо. Можливо тому, зауважує видання, саме Донеччина займає сумну першість у державі за кількістю залишеного напризволяще житла – порожніми там лишилися понад 6 тисяч квартир. Про це наголошується в матеріалі “Міста-привиди”. Сьогодні - Всесвітній день водних ресурсів, нагадує газета “Голос України”. Видання зазначає, що придатної для споживання прісної води на земній кулі лише 2%. Хоча нею вкрито 70% поверхні. Окрім недостатньої кількості придатної для вживання води, гострою проблемою залишається погіршення її якості. Більше про сучасний стан і перспективи збереження водних ресурсів у світі й Україні розповідає на шпальтах газети голова Держкомітету водного господарства Василь Сташук. Пише про воду, але вже як руйнівну силу, і газета “Факти”. Журналісти згадують повені в Києві на початку ХХ століття, коли весняні дніпровські води змивали будинки, сараї, копиці сіна, а нерідко можна було побачити серед уламків криги і свійську худобу. Бджола – створіння унікальне. Практично всі продукти її життєдіяльності використовує метикуватий народ. Навіть бджолину отруту. Більше про це розповідає газета “Сегодня” в статті “Кусать подано”.
XS
SM
MD
LG