Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Чи є в Україні політичні репресії? На скільки багнетів зменшаться лави парламентської опозиції? Де підробляв у Відні Микола Рудьковський?


Ірина Біла Київ, 23 березня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – В Україні знову заговорили про політичні репресії. Яскравий приклад того, переконує газета “Україна молода”, – історія з лідером “Народної Самооборони” Юрієм Луценком. Як розцінює останні події сам екс-міністр внутрішніх справ? Якими будуть подальші кроки “Самооборони”? Про це Луценко розповів у ексклюзивному інтерв’ю виданню. Матеріал називається “Паралельно з “Маршем справедливості” ми замахуємося на страйк у Києві”.

Найближчим часом лави фракцій БЮТ та “Нашої України” залишать по 20-25 народних депутатів. Про це в “Газеті по-українськи” стверджує парламентарій Володимир Заплатинський. Депутат каже, що особисто веде з ними переговори. Подробиці – у статті “Антикризовики” чекають 50 перебіжчиків з опозиції”. Міністр транспорту та зв’язку Микола Рудьковський, якого звинувачують в підробці документів про вищу освіту, намагався переконати журналістів газети “Факти”, що закінчив два вузи в Україні і навчався в економічному університеті в Австрії. Публікація називається “Микола Рудьковський: “На початку 90-х підробляв у Відні офіціантом у престижному ресторані в центрі міста”. У цьому ж числі “Фактів” міністр МВС Василь Цушко інформує, що не він мав замінити на посаді Юрія Луценка, а інший соціаліст. Але той рішуче вперся, і голові фракції соціалістів довелося “лягти на цю амбразуру”. Більше з одкровеннями пана Цушка можна ознайомитися на шпальті “Лише у “Фактах”.

Україна потрапляє в різноманітні "чорні списки” порушення прав інтелектуальної власності. І хоча, на думку експертів, наявність у країні механізму для захисту прав інтелектуальної власності і його удосконалення за останні роки спричинило зменшення кількості контрафактної продукції, однак рівень піратства ще значний. Країна є лідером у Європі з виробництва та експорту неліцензійного програмного забезпечення, наголошує в газеті “Голос України” заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко. А ось газета “Сегодня” нагадує читачам не забути перевести свої годинники на годину вперед. Адже Україна 25 березня о 3 годині ночі переходить на літній час. Про те, чому це робиться і які країни ігнорують такий розподіл часу, – в статті “Літній час не відмінять”.
XS
SM
MD
LG