Доступність посилання

ТОП новини

Президент України наголошує на недемократичному характері подій, які відбуваються у Верховній Раді


У четвер і п’ятницю до коаліції перейшли 11 депутатів від опозиційних «Нашої України» і Блоку Юлії Тимошенко. На думку Віктора Ющенка, такі процеси у міжфракційних відносинах і оголошення про створення коаліції національної єдності не відповідають засадам демократії. Тому важко сподіватися, що ці процеси приведуть до національної єдності, вважає Президент. Водночас координатор парламентської більшості Раїса Богатирьова називає «надзавданням» коаліції національної єдності забезпечити становлення «єдиної держави, єдиної політики і єдиної нації».


Про це Віктор Ющенко заявив у п’ятницю на прес-конференції в Сумах, коментуючи приєднання деяких опозиційних народних депутатів до парламентської більшості.

Такі переходи можна назвати лише ревізією політичних результатів виборів 2006 року, наголосив він.

Президент переконаний, що ці кроки аж ніяк не сприяють політичній стабільності у країні.

На думку Ющенка, такі процеси у міжфракційних відносинах і оголошення про створення коаліції національної єдності не відповідають засадам демократії.

Тому важко сподіватися, що ці процеси приведуть до національної єдності, вважає Віктор Ющенко.

У четвер і п’ятницю до коаліції перейшли 11 депутатів від опозиційних «Нашої України» і Блоку Юлії Тимошенко.

А в п’ятницю дотеперішня антикризова коаліція в Верховній Раді України перейменувалася на коаліцію національної єдності.

Координатор парламентської більшості називає «надзавданням» коаліції національної єдності забезпечити становлення «єдиної держави, єдиної політики і єдиної нації».

Водночас Раїса Богатирьова звинувачує опозицію в безвідповідальності, розхитуванні стабільності, тискові на Президента і спекуляції на почуттях народу.

За словами Раїси Богатирьової, опозиція тільки бездарно пропонує ганебну культуру сварок і міжусобиць.

Натомість політична більшість і уряд стають реальними центрами впливу в Україні, стверджує вона в своєму п’ятничному коментарі.
XS
SM
MD
LG