Доступність посилання

ТОП новини

Інтелект і краса. Хто з них перемагає сьогодні?


Наталка Кудрик Рим, 26 березня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – 18 мільйонів італійців регулярно відвідують спортклуби і салони краси, та лише 3 мільйони читають одну книжку на місяць. Така статистика мало кого дивує, адже приклади деяких відомих людей свідчать: якщо прагнеш успіху і грошей, інвестуй у свій зовнішній вигляд. Краса – велика сила, а на сьогодні – це ще й великий плюс до вашого резюме.

„Не родись вродливим...”, – повчали нас змалечку бабусі. Нині менеждери і психологи радять: „Будь красивим і звабливим!”, бо привабливі фізичні дані гарантують 60% успіху. Хто є високим і гарним – робить кар’єру, свідчить дослідження The Federal Reserve Bank, і заробляє на 15% більше від того, хто менш привабливий.

Гарна зовнішність – запорука здобуття влади?

Кінодіва Італії та Франції Моніка Беллуччі славиться передусім своєю красою, а не акторськими здібностями. Та й сама актриса не приховує, що мати гарне обличчя і гарне тіло означає мати владу, однак необхідно вміти використовувати свої форми.

У політиці зовнішній вигляд – чи не основний зміст, стверджує депутатка італійського парламенту Даніела Сантанке. Кажуть, що у Франції напередодні президентських виборів жартують, хто ж переможе: стоматолог, котрий ладнав зуби соціалістці Сеґолен Руаяль, чи тренер Ніколя Саркозі, зробивши м’язи політика масивнішими.

Зовнішній вигляд важливий, але ще й потрібен розум!

Зовнішній вигляд є вирішальним, щоб створити атмосферу довіри довкола себе, пояснила Радіо Свобода Марія Ґарджоллі, професор римського Інституту психологічних досліджень. Хто живе у злагоді з власним тілом і зовнішністю, поважає не тільки себе, але й викликає повагу з боку інших.

Марія Ґарджоллі: „Яким чином політик може розповісти виборцям, що він людина чемна, порядна, уважна і чесна? Лише за допомогою свого іміджу, своєї зовнішності. Бо сьогодні він не має часу і можливостей для тісніших контактів з людьми. Зовнішній вигляд – це важливо в Італії також, але не думаю, що він може компенсувати відсутність розуму. Згодом люди усвідомлюють, що криється під привабливою зовнішністю”.

Отож, у поєдинку між інтелектуальними та фізичними даними перемагають поки що останні? Якщо і не перемагають, то у будь-якому випадку дуже допомагають.

Іще одна деталь: на полицях західних книгарень з’явилося нове видання роману „Війна і мир” Льва Толстого – твір світової літератури скорочений на 600 сторінок, щоб легше читалося. Подібна інтелектуальна дієта також прикмета наших днів.
XS
SM
MD
LG