Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні Голова Верховної Ради України Олександр Мороз вирушає з офіційним візитом до Китаю


Китайське посольство в Україні вкрай обережне і обіцяє прокоментувати цю подію після її завершення.

Напередодні візиту Олександра Мороза до Пекіна Великі збори Компартії Китаю вирішили інвестувати розвиток економічно відсталих районів країни, і активніше вкладати китайський капітал у світову економіку. Відтак, китайські виробники зацікавлені українським ринком. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода розповів народний депутат – співголова міжпарламентського комітету “Україна – Китай” Дмитро Святаш: «Україна була би зацікавлена, якби інвестиції прийшли з боку Китаю. Це принесло би і гроші, і робочі місця, і технології – у різних галузях! Саме у цьому є сенс контактів з КНР. Думаю, у нас було би доречно наступний або якийсь інший рік оголосити роком Китаю і, думаю, ми можемо розраховувати на серйозні інвестиції з боку китайських провінцій в українську економіку».

Дмитро Святаш нагадує, що Китай досі будує стратегію економічного розвитку у відповідності з принципом “одна держава – дві системи”, соціалістична та капіталістична. У цьому зв’язку візит спікера українського парламенту набуває і певного ідеологічного забарвлення. Про це говорить політолог Мрідула Гош, чия дисертація присвячена реформам Ден Сяопіна, які радикально змінили Піднебесну: «Зустріч голови ВРУ з аналогічними посадовцями Китаю – це дуже цікаво: як Китай реформувався, як китайці деіделогізували свою економіку, як (відбувся) економічний успіх Китаю, який без сумніву зараз є. І це визнають світові лідери та економісти».

Посольство Китаю нагадує журналістам, що програма візиту Олександра Мороза передбачає його зустрічі у Пекіні і Шанхаї з керівництвом Всекитайських зборів народних представників, уряду і кількох провінцій країни.

Голова Верховної Ради також дасть інтерв’ю провідним китайським мас медіа. І, вочевидь, зійде на Велику Китайську Стіну, яка давно вже не відгороджує цю державу від світу, а перетворилась всесвітньовідомий китайський бренд.
XS
SM
MD
LG