Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Кого з українських політиків звинувачують в авторитаризмі? Як позбутися небажаних забудовників? Який останній писк моди київських гурманів?


Ірина Біла “Газета по-українськи”. Київ, 28 березня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Перший віце-прем’єр Микола Азаров прилюдно пригрозив кримінальною відповідальністю керівництву одного з китів вітчизняної економіки – нафтовидобувної компанії “Укрнафта”. Як пише газета “Вечірні вісті”, коли подібні заяви робить державний чиновник такого високого рангу, це тягне, як мінімум, на сенсацію. Як максимум – у випадку підтвердження претензій повинні мати місце відповідні наслідки для тих, на чию адресу це було мовлено. Подробиці — в матеріалі “Хочеться, але руки короткі”.

“Тих, хто не хоче іти в Соцінтерн з Юлією Тимошенко, ми запрошуємо до себе”, – цитує заяву лідера Партії вільних демократів Михайла Бродського “Газета по-українськи”. Більше з його оцінкою опозиції в парламенті оповідається в статті “Бродський звинувачує Тимошенко в авторитаризмі”. Минуло шість років, відколи Кабмін затвердив Постанову “Про створення меморіального заповідника “Биківнянські могили”. А заповідника і досі немає, зазначає газета “Україна молода”. Через, здавалося б, дрібну формальність – непідписання київським міським головою розпорядження про призначення дирекції заповідника. Таким чином биківнянські поховання залишаються безгоспними. А в Биківнянському лісі, де розташовані масові поховання репресованих, навіть прибрати сміття нікому. Про це наголошується в статті “Життя після могил”. Якщо ви категорично проти з’яви під вашими вікнами чергової забудови, є кілька способів вигнати незваних сусідів. Про них розповідає газета “Сегодня”. Зокрема, радить видання, можна звернутися до районної прокуратури або створити домовий комітет. Головне – вирішити: позбутися присутності забудовників чи використати їх з користю для себе. Заголовок публікації “Новобудова під боком: гнати чи “доїти”. Про останній писк моди київських гурманів розповідає газета “Факти”. Це молекулярна кухня. Нині, як зазначає видання, в модних ресторанах подають м’ясо у вигляді піни, а горілку – у формі... зерняток ікри. Або десерт із спаржі, яку всі звикли вживати виключно в підсоленому вигляді, та томатне морозиво. Більше про останні новинки кулінарії – в рубриці “Красиво жити – не заборониш”.
XS
SM
MD
LG