Доступність посилання

ТОП новини

Пляшки і бізнес. Ярмарок вина у Вероні


Наталка Кудрик Рим, 2 квітня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Скуштувати вина різних країн світу за один день і в одному місці? Це можна було зробити в італійській Вероні, де сьогодні завершився міжнародний ярмарок винопродуктів „Vinitaly-2007”.

Італійські підприємці демонструють вина південного регіону
Вино в Італії – гарна традиція і гарний бізнес
Альба Ботруньйо привезла до Верони міцне солодке червоне вино, популярне у її місцевості на півдні Італії. Хоч українського павільйону на ярмарку не було, вона каже, що чимало українських бізнесменів цікавилися придбанням італійських вин. Молода підприємниця поділилася секретами винної трапези. Поради корисні, особливо, коли хочеш скуштувати усе в один день.

Альба Ботруньйо: „Як кажуть, вино треба смакувати спочатку очима, отож колір – річ важлива. Залежно від типу вина колір має бути прозорим і водночас насиченим. По-друге, запах, вино повинно мати аромат. І третє, власне смак вина, воно має бути також смачним: не дуже кисле, не дуже солодке, з рівномірним смаком”.

60% винної продукції у світі належить країнам Євросоюзу

П’янкий аромат Верони упродовж кількох днів заманив понад 150 тисяч відвідувачів у павільйони Міжнародного винного салону „Vinitaly -2007”. Виробники із 32-х країн світу представили найновіші марки вина разом із гастрономічною продукцією та винною атрибутикою.

Щорічний ярмарок проходить вже 41-й раз у Вероні. Він став доброю традицією для економічних і культурних контактів. Один із організаторів комерційної частини Васко Респелло розповів Радіо Свобода: „Це завжди був економічний захід, місце зустрічі виробників для обміну інформацією та аналізу ринку, оцінювання різних марок вина”.

Аль Бано Каррізі не тільки знаний співак, але й знавець винної справи
У світі виробляють приблизно 300 мільйонів гектолітрів вина, майже 60% продукції належить країнам Євросоюзу. Пальму першості у Європі тримає Франція, за нею йдуть Італія та Іспанія. А з-поміж неєвропейських виновиробників славляться США, Аргентина і Австралія.

Заради насолоди і з користю для здоров''я

На Веронському ярмарку незаперечними фаворитами були червоні вина, які ще називають елегантними. Серед італійських напоїв найкращими вважають вина центрального регіону із Тоскани. Місцевий винороб про сучасні смакові вподобання розповів: „Сьогодні помітна група споживачів, передусім молоді люди, які хочуть придбати легкі вина. Легке вино можна пити спокійно кілька келихів на раз, не п’яніючи”.

Винну індустрія на Апеннінському півострові вважають предметом національної гордості і зразковим прикладом того, що називається „made in Italy”. Вино в Італії – гарна традиція і гарний бізнес. Напівсмажений стейк із яловичини і келих червоного вина – це зазвичай основні страви на вечерю. Не в традиціях італійців спорожнити пляшку в один момент. Вино тут дуже люблять, переважно своє, місцеве, і п’ють його заради насолоди і з користю для здоров''я.
XS
SM
MD
LG