Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Чиї амбіції породили політичну кризу в Україні? Як Президент підсилює свій Секретаріат напередодні виборів? Які винаходи з’явилися внаслідок помилки?


Київ, 5 квітня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – У Києві зараз розташувались три наметових містечка прихильників антикризової коаліції. Два – на Майдані Незалежності по різні боки Хрещатика, один – у Маріїнському палаці. Як пише газета “Сегодня”, у приїжджих до столиці зараз два головних запитання: як пройти на Майдан та де поблизу гастроном.

Утім, як стверджує “Газета по-київськи”, біло-блакитні старалися, як могли: вгатили купу грошей на автобуси та атрибутику, перекрили центр Києва... Але Майдан у них так і не вийшов. У цьому ж числі журналіст “Газети по-київськи” стверджує, що нині Україна стала заручницею владних амбіцій Олександра Мороза. Адже вся ця катавасія виникла в країні через те, що у коаліції сталося “запаморочення від успіхів”. Їй, на чолі зі спікером, захотілося всього: і посад, і Закону про Кабмін. Потім втратилось почуття реальності і захотілося стати “володаркою морською” з конституційною більшістю. І це стало для Президента останньою краплею. Більше про амбіції лідера соціалістів – у статті “Мороз і розбите корито”.

Президент призначив Романа Безсмертного заступником голови Секретаріату Президента з інформаційної політики. Це призначення, як пише газета “Комерсант-Україна”, спрямоване на посилення позиції “Нашої України” напередодні виборів у Верховну Раду. Публікація має заголовок “Інформаційне право”. Виявляється, що десятки речей, якими сьогодні ми користуємося в повсякденному житті, з’явилися завдяки звичайному випадку. Найвідомішою “помилкою” до сьогодні залишається відкриття Америки Колумбом, який насправді плив у бік Азії. До речі, чіпси, мікрохвильова піч, віагра, антибіотики виникли не в результаті копітких зусиль, а завдяки випадковості. Про це стверджується в статті “На помилках вчаться робити відкриття”, яку друкує газета “Україна молода”. Сьогодні Чистий четвер, нагадує газета “Голос України” і розповідає про історію цього свята, традиції.
XS
SM
MD
LG