Доступність посилання

ТОП новини

П’ятий день розпущених


Тетяна Ярмощук Київ, 6 квітня, 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Сьогодні 5-й день після підписання указу про розпуск Верховної Ради. Коаліціянти продовжують збиратися на засідання парламенту і заявляють, що не готуються до виборів. Опозиція ж продовжує підготовку до виборчих перегонів. А Президент наполягає на правильності рішення про розпуск Верховної Ради.


Рада нацбезпеки доручила Кабміну профінансувати проведення позачергових парламентських виборів до 7 квітня. Прем’єр вважає, що це неможливо.

Янукович чекає на вердикт Конституційного Суду

За словами Віктора Януковича, Партія регіонів займатиметься підготовкою до дострокових виборів, лише якщо Конституційний Суд визнає: указ про розпуск парламенту відповідає нормам Конституції: “Вибори парламентські, згідно з Конституцією, повинні відбутися в 2011 році. Коли вони будуть призначені, тоді Парті регіонів почне до них підготовку. В разі, якщо вердикт конституційного суду буде на користь указу президента, Партія регіонів буде займатися, так як і інші партії, підготовкою до виборів. Нас вибори не лякають!”. Тим часом, Президент Ющенко заявляє, що перевибори – це єдиний вихід з політичної кризи: “Закон України не дає права нікому не виконувати цей указ. Будь ласка, звертайтеся до Конституційного Суду, формуйте ті рішення в рамках правового поля, які вважаєте за потрібні. Але я ніколи не піду на компроміс, щоб указ не виконувався”.

Луценко пропонує мегаблок демократичних сил

Раніше, опозиціонери говорили, що йтимуть на вибори різними списками. Утім, Юрій Луценко не виключає, що для позачергових виборів буде створений мегаблок демократичних сил: “Я наполягаю на тому, що найефективнішим було би формування єдиного мегаблоку демократичних сил. Вважаю, що відмінності, які безумовно існують між різними лідерами та членами демократичних партій, набагато менші, ніж спільна мета демократичної України на європейському шляху з ринковою економікою”.

Юрій Луценко припускає, що мегаблок може очолити Юлія Тимошенко.

Указ про достроковий розпуск Верховної Ради й призначення позачергових виборів Президент підписав у понеділок.

Парламент відмовився виконувати указ Президента і звернувся з поданням до Конституційного Суду. Вчора Конституційний Суд відкрив провадження у справі щодо конституційності указу Президента.
XS
SM
MD
LG