Доступність посилання

ТОП новини

Великдень у протестах


Тетяна Ярмощук Київ, 9 квітня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Намети прихильників коаліції продовжують стояти на Майдані Незалежності та у Маріїнському парку і в свята. Які політичні новини принесене Україні Світлий понеділок? З чого політики планують розпочати новий тиждень?


Дострокові вибори до Верховної Ради стануть уроком відповідальності політиків перед своїми виборцями. Вітаючи вірян напередодні Великодня, Президент знову наголошував на незворотності свого рішення про розпуск Верховної Ради: “Наша правда жити за буквою і, найголовніше, за духом Конституції України. На демократичних виборах ви віддали голоси за політичні сили, яким довіряєте. Як велить закон, я визнав сформовану у парламенті більшість та її уряд і створив усі необхідні умови для їхньої роботи. Але за останні вісім місяців жодне положення Універсалу національної єдності не було виконане. Відбулося інше: постійна цілеспрямована боротьба за ще більшу владу, невиконання обіцянок і приховані змови”.

Представник коаліції: Президент на Великдень надто багато уваги приділив політиці

Представники коаліції кажуть, що до вівторка взяли тайм-аут і ніяких особливих заходів не готують. Регіонал Володимир Зубанов: “Те, що Віктор Андрійович на Великдень приділив багато у своїй промові політиці, не дуже добре. Люди вже втомилися від політики, їм треба відпочити. Всі розуміють, що все одно країна одна, все буде нормально, але не треба перевантажувати наше суспільство політикою в такий день”.

Опозиціонер О. Ляшко зустрічатиметься з активістами

Опозиціонери ж готуватися до позачергових виборів продовжують і у Світлий понеділок. Представник БЮТу Олег Ляшко: “Світлий понеділок святкуватиму у колі сім’ї, а потім на роботі, в зустрічах із активістами. Адже від блоку Тимошенко я відповідаю за результат виборів у Чернігівській області і у мене заплановані зустрічі з керівниками районних штабів”.

Указ про достроковий розпуск парламенту та призначення дострокових виборів Президент підписав у понеділок. Верховна Рада відмовилася виконувати указ глави держави і звернувся з поданням до Конституційного Суду. Розгляд цієї справи Конституційний Суд має розпочати вже цього тижня.
XS
SM
MD
LG