Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко у вівторок в Брюсселі зустрівся з Баррозу, а Янукович виступив на сесії ПАРЄ в Страсбурзі


У Брюсселі відбулася робоча зустріч Президента України Віктора Ющенка з Президентом Європейської Комісії Жозе Мануелем Баррозу.


Під час робочої зустрічі Президент України Віктор Ющенко поінформував Президента Європейської Комісії Жозе Мануеля Баррозу про розвиток політичної ситуації в Україні та кроки, які здійснюються ним для забезпечення її демократичного врегулювання.

Віктор Ющенко наголосив, що сторони політичного конфлікту в Україні визнають будь-яке рішення КС: «Будь-яке рішення Конституційного суду визнає будь-яка сторона конфлікту».

Український Президент запевнив, що Україна вирішуватиме політичну кризу демократичним шляхом: «На демократичній дорозі України трапляються виклики, на які українські політичні сили мають знайти відповіді політичним, демократичним шляхом».

За словами Віктора Ющенка, політичні сторони вже сьогодні наблизилися до компромісів у багатьох питаннях, серед яких – необхідність ухвалення закону про опозицію, змін до Закону про Кабінет Міністрів, законодавче затвердження положень Універсалу національної єдності та створення єдиної Конституційної комісії.

При цьому Глава держави підтвердив свою позицію, що силовий варіант розв’язання кризи в Україні неможливий.

Виступ Віктора Януковича у Страсбурзі 17 квітня 2007 року.
А прем''єр-міністр України Віктор Янукович у вівторок в Страсбурзі виступив на сесії Парламентської Асамблеї Ради Європи.

Після зустрічі з Президентом Парламентської асамблеї Ради Європи Рене ван дер Лінденом, відповідаючи на запитання, щодо можливого тиску на суддів, Прем''єр-міністр України заявив: «Будь-який тиск на суддів порушує принципи демократії». Віктор Янукович також наголосив, що будь-яке рішення Конституційного Суду потрібно визнавати законним.

У Страсбурзі український прем’єр знову заявив про можливість імпічменту Президента. Це можливо у випадку, якщо рішення Конституційного Суду буде не на користь Указу Президента про розпуск парламенту, заявив Віктор Янукович під час прес-конференції з головою ПАРЄ Рене ван дер Лінденом у Страсбурзі.

Водночас, український прем’єр наголосив, що не є прихильником будь-якої дестабілізації політичної і економічної ситуації в країні: «Ми вважаємо, що всі конфліктні питання ми можемо вирішувати за столом переговорів. Це принцип плюралізму, і ми його також дотримуємось. І вважаємо, що вибори повинні бути в терміни, визначені Конституцією».

Прем’єр також заявив, що його команда шукатиме політичний компроміс і знаходитиме рішення, яке влаштує обидві сторони.

Днями в інтерв’ю Радіо Свобода юрист, депутат Верховної Ради 2, 4 скликань Віктор Мусіяка заявив, що навіть, якщо Конституційний Суд визнає Указ Президента про розпуск Верховної Ради неконституційним, це не дає правових підстав для процедури імпічменту глави держав.• Повне інтерв’ю з Віктором Мусіякою

Матеріал до теми:

• Ющенко має зустрітися з Баррозу, а Янукович – виступити на ПАРЄ.
XS
SM
MD
LG