Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Чи достатньо в Україні красномовних політиків? Імпічмент Президентові - погрози чи серйозні наміри? Які квартири в Києві дешевшають?


Ірина Біла Київ,18 квітня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – У своєму посмертному післяуказовому житті Верховна Рада видає безсилі звернення та стилістично безбарвні тексти, стверджує дописувач “Газети 24”. І ця криза засвідчила відсутність в українському політикумі осіб, що висловлюються красномовно і переконливо. Лишився лише випадковий безталанний бек-вокал, в якому звучить і повторюється мотив про розкол країни і загрозу громадянських конфліктів. І цей мотив охоче підхоплюють у Росії: ймовірно, там і пишуть для нього ноти, зауважує дописувач у статті “Битва дискурсів”.

Вперше за весь період політичного протистояння Прем''єр Янукович публічно заговорив про можливості імпічменту Президентові Ющенку. Прецеденту, коли достроково були припинені повноваження глави держави, історія незалежної України ще не знає. Чи ризикне правляча парламентська коаліція стати "автором" практичної реалізації публічної розправи над гарантом української Конституції ? Чи розмови про вірогідну дострокову відставку Президента – це всього лише погрози, покликані вибити Віктора Ющенка з колії і схилити його до чергових поступок? Про це розмірковує журналіст газети “День” у статті “Коаліція грає. На нервах гаранта”. Колишній гігант локомотивобудування, “Луганськтепловоз”, віддали з державних рук приватному російському власникові за ціною семи тепловозів. За кращих своїх часів, „Луганськтепловоз” випускав по п’ять-шість секцій щодня, а тепер ту саму кількість – за рік. А новий власник обіцяє 60-65% від теперішнього виробництва. Досі завод намагався перепрофілюватися, пристосуватися до жорстких капіталістичних умов, але насправді „Луганськтепловоз” завжди залежав від державних замовлень, і коли їх немає, то робітникам не дають навіть зарплати. Про долю підприємств, якими колись пишалися, на прикладі „Луганськтепловозу” розповідає газета “Україна молода”. Газета “Сегодня” стверджує, що вже другий місяць у Києві, що є законодавцем моди на ринку нерухомості, дешевшають “убогі” квартири – гостинки, малометражні “хрущовки” і “брежнєвки”. На думку експертів, зниження цін триватиме й надалі, хоча комфортабельні квартири продовжуватимуть дорожчати. Хоча й не набагато. Докладніше – в статті “Дороговизна: початок кінця”.
XS
SM
MD
LG