Доступність посилання

ТОП новини

Президент Віктор Ющенко сказав, що готовий призупинити дію указу про розпуск Верховної Ради


Про це глава держави заявив на прес-конференції в Києві: “Чи згоден Президент призупинити Указ? Хочу твердо сказати, що згоден, якщо проти цієї дії буде сформульована на певний короткий відрізок часу пакет політичних компромісів”. За словами глави держави “єдиний, найоптимальніший спосіб, який забезпечує врегулювання політичної кризи в Україні, – це політико-правовий”. При цьому В. Ющенко наголосив, що невід’ємним і ключовим моментом врегулювання кризи є дострокові вибори до Верховної Ради.


Про це глава держави заявив на прес-конференції в Києві після зустрічі з Прем’єр-міністром Віктором Януковичем: “Чи згоден Президент призупинити Указ? Хочу твердо сказати, що згоден, якщо проти цієї дії буде сформульована на певний короткий відрізок часу пакет політичних компромісів".

Президент пояснив цей його намір: “Коли я говорю про можливе призупинення указу я маю на увазі перше цю дію в контексті політичних домовленостей, на час, який потрібний для того, щоб повернути сторону в конструктив, провести 10-12 законопроектів або змін до чинного законів, які стосуються опозиції, регламенту Верховної Ради гарантії недопущення ревізії політичних результатів виборів через недопустимість індивідуального членства народного депутата в коаліції більшості”.

За словами глави держави “єдиний, найоптимальніший спосіб, який забезпечує врегулювання політичної кризи в Україні, – це політико-правовий”. При цьому В. Ющенко наголосив, що невід’ємним і ключовим моментом врегулювання кризи є дострокові вибори до Верховної Ради.

Президент також виступає за проведення загальнонаціонального референдуму із внесення змін до Конституції для виходу з політичної кризи: “Цим ми хочемо сказати: суспільство повинно бути учасником врегулювання цієї кризи, і зробити свої уроки з поведінки влади, яка допустилася до тих кроків, які ми спостерігаємо останні декілька тижнів”.

Тим часом Прем’єр-міністр закликав політичні сили вирішити політичну кризу шляхом підписання мирної угоди.

Про це Віктор Янукович сказав, виступаючи перед учасниками мітингу на підтримку коаліції на Майдані Незалежності.

У п’ятницю Кабінет Міністрів збирався на екстрене засідання із забезпечення правопорядку в країні.

Прем’єр закликав правоохоронні органи надати уряду достовірну і відкриту інформацію про ситуацію в країні.

Раніше Віктор Ющенко неодноразово заявляв про необхідність внесення змін до Конституції для вирішення політичної кризи в державі, а також виступив за створення єдиної конституційної комісії.

На початку цього місяця Президент розпустив Верховну Раду і призначив її позачергові вибори на 27 травня.

Конституційний Суд наразі розглядає справу про відповідність цього указу Основному законові.

Матеріали до теми:

• Молодь на Майданах. Хто? За кого? Чому? • ФОТОРЕПОРТАЖ, 20.04.2007: Українські кольори в об''єктиві «Свободи» • Юрій Луценко: Совість нації в парламент не ходить...

• “Двійка всім”: чи вплине на українських політиків резолюція ПАРЄ? • ПАРЄ закликала Україну вирішити конфлікт через вибори або через компроміс • Все крутиться довкола Конституційного суду; Мішель Платіні: «Польща і Україна заслужили цей чемпіонат» (європейська преса) • «…Верховна Рада буде неповноважною» — адвокат Сергій Власенко • Мандатом по парламенту
XS
SM
MD
LG