Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Який вихід з політичної кризи пропонують газетярі? Чим запам’ятався Борис Єльцин? У кого матиме успіх остання літературна праця Леоніда Кучми?


Ірина Біла Київ, 24 квітня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Борис Єльцин ще у період свого президентства став для співвітчизників епічною фігурою. Народ приписував йому найнеймовірніші подвиги. Чого варта одна з історій про падіння його у мішку з мосту! Але, як зауважує газета “Вечірні вісті”, і реальні події з його участю нерідко скидалися на перформенс: ось Єльцин на броньовику закликає народ захищати демократію; ось він диригує оркестром у Німеччині… Більше про його незвичні сторінки біографії – у статті “Пішов Борис Єльцин”.

Журналіст “Газети 24” пропонує вихід з політичної кризи. А надихнув його досвід закордонних фірм, котрі не чекали пенсійного віку деяких працівників і відправляли їх на заслужений, і водночас оплачуваний, відпочинок раніше зазначеної дати. Це було для компаній дешевше, ніж їхня неефективна робота. Прирівнявши Україну до чималого підприємства, журналіст радить відкупитися від багатьох і червоних директорів, і деяких лідерів національно-визвольного руху, та відправити їх на дострокову політичну пенсію. Адже навряд чи хто сперечатиметься, що всі ключові гравці української політики – гості з минулого, переконаний автор. Дописувач газети “День” стверджує, що проведення дострокових виборів краще від імперативного мандату зміцнить політичну відповідальність депутатів перед виборцями. Крім того, протягом року після виборів парламент, а разом з ним і новий уряд, зможуть безперешкодно проводити економічні і соціальні реформи. В сукупності все працюватиме на зміцнення парламентаризму, чого і прагнули ініціатори конституційної реформи, наголошує автор статті, що має назву “Як зміцнити парламентаризм?”. Леонід Кучма знову написав книгу. “Після Майдану” називається. Також видана в Росії, як і “Україна – не Росія”. Також обіцяють, що стане бестселером. Хоча, як стверджує знавець книжкового ринку і за сумісництвом журналіст “Газети по-київськи”, особливого ажіотажу за книжкою екс-Президента не спостерігалося. Хоча й не виключено, що остання літературна праця таки набуде популярності. Серед чиновників – це вже точно, уточнюється в статті “Кучмі стало добре”. Газета “Сегодня” пропонує кілька порад тим, хто збирається виїхати на заробітки за кордон. І розповідає про найчастіші помилки, через які псується закордонне життя українців. Стаття називається “За рубіж до дітей – за грішми”.
XS
SM
MD
LG