Доступність посилання

ТОП новини

Про зустрічі Ющенка з Януковичем


Тетяна Ярмощук Київ, 25 квітня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Про що домовляються Ющенко та Янукович? Як довго триватимуть переговори? Коли і яким буде результат?

Від дня підписання Президентом Указу про розпуск парламенту зустрічі Віктора Ющенка з Віктором Януковичем стали систематичними. Президент України в інтерв’ю Радіо Свобода сказав: “Ми зустрічаємося кожний день, хай по якихось позиціях ми маємо різні погляди, можливо, діаметрально різні погляди, але Прем’єр-міністр має повну уяву щодо позиції Президента”.

На думку представника Партії регіонів Дмитра Святаша, перемови між главою держави та Прем’єр-міністром мають тривати, допоки не будуть знайдені шляхи виходу з нинішньої системної кризи: “На жаль, у Президента та Прем’єра різні точки зору, прямо протилежні. Але добігає час розгляду в КС (справи про встановлення конституційності Указу Президента про розпуск парламенту), і я бачу, що позиція Президента тяжіє до компромісу. Сподіваюся, що у Президента вистачить здорового глузду визнати свої помилки, сісти за стіл переговорів і вирішити ці питання в конституційний спосіб”.

Під час перемов між Ющенком та Януковичем йдеться передусім про терміни дострокових виборів, вважає представник Блоку Юлії Тимошенко Євген Корнійчук: “Йдеться про те, чи проводити вибори через місяць, чи у вересні, чи у жовтні. У кожної зі сторін додатково свої вимоги. Президент вимагає визнання імперативного мандату, змін до Закону “Про Кабінет Міністрів”. А у голови уряду інші пропозиції”.

На думку політолога Вадима Карасьова, наявність діалогу – це вже позитив. Однак у найближчі дні компромісу між сторонами, найімовірніше, не буде: “Компроміс з боку Президента можливий лише тоді, коли будуть дострокові вибори у будь-який термін. А Партія регіонів, очевидно, ще не ухвалила рішення. Як тільки буде ухвалене Партією регіонів рішення про дострокові вибори, тоді компроміс стане набагато ближчим”.

Минулої п’ятниці Віктор Ющенко заявив про можливість призупинення Указу про розпуск парламенту, щоб Верховна Рада змогла ухвалити низку компромісних законів. А Віктор Янукович, у свою чергу на мітингу перед своїми прихильниками заявив, що найближчим часом домовленості з Президентом будуть досягнуті.
XS
SM
MD
LG