Доступність посилання

ТОП новини

У Талліні відбулися сутички між противниками розкопок поховання радянських солдат на Тинісмягі і поліцією


У четвер ділянку біля монумента радянському воїну, або, як ще його називають «Бронзовому солдату», на пагорбі Тинісмяги в Талліні накрили тентом та огородили, оскільки найближчими днями тут розпочнуть археологічні розкопки та ідентифікацію останків загиблих воїнів.

Спеціальний підрозділ поліції відтіснив мітингувальників.

У четвер ділянку біля монумента радянському воїну, або, як ще його називають «Бронзовому солдату», на пагорбі Тинісмяги в Талліні накрили тентом та огородили, оскільки найближчими днями тут розпочнуть археологічні розкопки та ідентифікацію останків загиблих воїнів. Естонська держава готова передати після ідентифікації останки похованих воїнів радянської армії їхнім родичам, як це передбачає Женевська конвенція.

Члени радикального руху „Нічний дозір” зробили спробу перешкодити проведенню підготовчих робіт і не підпорядкувалися вимогам поліції, яка змушена була їх затримати.

За повідомленням Міністерства оборони Естонії, на сьогодні є лише офіційне рішення розпочати розкопки, а розпорядження щодо точної дати та місця перепоховання останків та знесення пам’ятника буде залежати від їх результатів. Це підтвердив і мер мер Талліна Едгар Савісаар.

Розкопки біля пам’ятника Бронзовому солдату проводяться відповідно до розробленої Інтерполом інструкції та згідно з загальними правилами судової медицини й антропології.

Росія в черговий раз висловила своє незадоволення ситуацією навколо пам’ятника Бронзовому солдату в Таліні. Перший віце-прем’єр Російської Федерації Сергій Іванов навіть заявив про можливість застосування економічних санкцій проти Естонії.
XS
SM
MD
LG