Доступність посилання

ТОП новини

«Наша Україна», «Народна самооборона» і «Українська правиця» почнуть переговори про створення єдиного виборчого блоку 3 травня


Президент України Віктор Ющенко раніше в суботу закликав демократичні сили об’єднатися і йти на «нові демократичні вибори» «єдиним фронтом».

Так лідер «Нашої України» В’ячеслав Кириленко прокоментував заклик Президента України Віктора Ющенка до об’єднання опозиційних сил.

Водночас імовірне об’єднання з Блоком Юлії Тимошенко було б складніше «з об’єктивних причин», сказав Кириленко в суботу ввечері в ефірі «5 каналу».

За його словами, учасники консультацій про створення єдиного виборчого блоку водночас не відкидають таку можливість і спробують докласти зусиль до створення й «великого блоку» опозиційних сил.

Кириленко додав, що «Наша Україна» не раз висловлювала БЮТ таку пропозицію, але остаточної відповіді ще немає.

Президент України Віктор Ющенко раніше в суботу закликав демократичні сили об’єднатися і йти на «нові демократичні вибори» «єдиним фронтом».

Він запевнив, що має «достатньо засобів», щоб забезпечити підготовку і проведення таких виборів.

Виступаючи на мітингу опозиції на Європейському майдані в Києві, Президент наголосив, що подолає будь-який «злочинний саботаж чи бездіяльність», які потягнуть за собою кримінальну відповідальність.

Голова держави пообіцяв, що дострокові парламентські вибори будуть «безумовно» і відбудуться «чесно й демократично».

Ющенко додав, що після останніх змін у керівництві Генеральної прокуратури вона в найближчі тижні почне працювати ефективно і активно реагуватиме на всі гучні резонансні справи.

(Напередодні Президент своїм указом поновив на посаді генерального прокурора Святослава Піскуна «на виконання рішення Шевченківського районного суду Києва».)

Президент звернув увагу, що Прем’єр-міністр Віктор Янукович і його нинішня коаліція відмовилися від політичного діалогу. За його словами, ці сили «викинули на смітник Універсал національної єдності, не виконавши жодного пункту» і «посміялися» з нього.

Віктор Ющенко заявив, що не дасть коаліції можливості «поставити під сумнів ефективність роботи інституту Президента».

Голова держави також закликав укласти нову Конституцію через спільну робочу групу і національний референдум.

Раніше того ж дня, в суботу, Віктор Янукович допустив проведення позачергових виборів, але не на підставі Конституції, а на підставі політичних консультацій і узгоджень.

Прем’єр-міністр заявив, що президентська сторона намагається провести дострокові вибори «силовим шляхом».
XS
SM
MD
LG