Доступність посилання

ТОП новини

Переговори на саміті ЄС — США «додали прогресу» в питаннях кліматичних змін


Так голова Європейської Комісії Жозе Мануель Баррозу оцінив результат понеділкових переговорів у Вашингтоні з Президентом США Джорджем Бушем. Важливим досягненням на саміті ЄС — США називають також підписання угоди про «відкрите небо».

Так голова Європейської Комісії Жозе Мануель Баррозу оцінив результат понеділкових переговорів у Вашингтоні з Президентом США Джорджем Бушем.

Зі свого боку Буш заявив, що обидві сторони визнають, що проблема існує і, щоб уповільнити потепління, треба працювати разом над розвитком нових технологій.

Однак, відповідаючи на запитання журналістів, американський президент повідомив, що не торкався теми Кіотського договору, який США досі не підписали, до чого їх постійно закликають європейці.

Важливим досягненням на саміті ЄС — США називають також підписання угоди про «відкрите небо», яка має допомогти економічному зближенню сторін. Дискусію про «відкрите небо» вели протягом 5 років.

Завдяки цій угоді європейські авіакомпанії зможуть здійснювати прямі польоти до будь-яких точок у США з Євросоюзу, а американські компанії, навпаки, зі США до будь-яких місць у ЄС.
XS
SM
MD
LG