Доступність посилання

ТОП новини

Джордж Сорос: Демократію не можна збудувати революціями


Відомого мільярдера, фінансиста і філантропа також непокоїть неспроможність провідників Помаранчевої революції виконати свої обіцянки, сказав Сорос в інтерв’ю Радіо Свобода. А проте в Україні є все-таки жваве демократичне суспільство, яке показало своїм керівникам, що не терпітиме певного типу поведінки. І хто б тепер не був при владі, має це врахувати, зауважив Джордж Сорос.


Відомий мільярдер, фінансист і філантроп вважає, що Україні слід натомість розбудовувати демократичні інституції.

Його також непокоїть неспроможність провідників Помаранчевої революції виконати свої обіцянки, сказав Сорос в інтерв’ю Радіо Свобода.

Ці керівники виявилися «не готовими до великого завдання», і саме в цьому й розчарувалися люди, вважає Сорос.

Однак в Україні наявні дві зрівноважувальні сили, які мусять знаходити компроміс, звертає увагу фінансист. При цьому жодна з них не має більшості, тому нині і переважає ця «неприваблива форма демократичного компромісу», каже він.

Але ця ситуація і далі дозволяє мати вільну дискусію, є свобода слова, свобода мас-медіа.

«Із цього, я думаю, якщо така дещо розпачлива ситуація потриває кілька років, то вийде щось більш позитивне, бо люди можуть дебатувати та мати більшу свободу дій», — сказав Джордж Сорос.

Водночас, за його словами, Україна викликає більше запитань порівняно з Грузією, бо Росії вдалося здобути контроль над газом. Тож Росія тримає Україну під своїм контролем більше, ніж Грузію.

А проте в Україні є все-таки жваве демократичне суспільство, яке показало своїм керівникам, що не терпітиме певного типу поведінки. І хто б тепер не був при владі, має це врахувати, зауважив Джордж Сорос.
XS
SM
MD
LG