Доступність посилання

ТОП новини

1 травня. Мітинги і квіти


Олексій Крапивко Київ, 1 травня 2007 р. (RadioSvoboda.Ua) – Сьогодні у День солідарності комуністична партія зібрала у Києві близько 2 тисяч осіб. Від станції метро “Арсенальна” вони пройшли пішою ходою містом і поклали квіти до пам’ятників Леніну та Ватутіну.

Прихильники Комуністичної партії, в основному пенсіонери, тримали в руках гасла “За Совєтскій Союз”, прапори КПУ, ВКП(б) та портрети Леніна і Сталіна. На мітингу також був і духовий оркестр. Подібні заходи пройшли іще в кількох містах України, зокрема в Харкові, Львові, Дніпропетровську.

Як почуваються ті, без кого не відбулося жодне покладення квітів

1 травня, центр столиці, ринок Бессарабський. Майже чверть всього приміщення ринку займають квіти. Прекрасні букети з тендітних троянд, ніжних нарцисів та розкішних орхідей сьогодні ... не продаються, скаржаться продавці.

Міжнародний день трудящих не квітковий день, кажуть вони. Не дивлячись на всілякі масові покладання квітів до бронзових та кам’яних витворів скульптурного мистецтва. В Олени сьогодні мало покупців:

“Не дуже справи... Погані. Ну, тому що людей мало. Беруть тільки гвоздику і троянду, і все”.

Найкращі дні квіткового бізнесу

Більшість людей на травневі свята їдуть з міста, тому на всьому ринку сьогодні лише кілька покупців. Кращі дні для квіткарів, звісно ж, 8 березня та 14 лютого.

Однак найвигідніші – дні народження або весілля бізнесменів – одне весілля може бути як кілька 8 березня, кажуть продавці. І чекають на закінчення неприбуткових свят для того, щоб повернутись у нормальний ритм, незважаючи на політичні та інші кризи:

“Чесно кажучи, на роботу взагалі не впливає. Тут як люди купували, у яких гроші є, так і купують”, – каже Олена.
XS
SM
MD
LG