Доступність посилання

ТОП новини

Арсеній Яценюк запевнив держсекретаря США, що Україна вирішуватиме теперішню політичну кризу з дотриманням демократичних стандартів


Міністр закордонних справ передав Держсекретарю США проект Цільового плану двосторонніх відносин для його подальшого опрацювання та схвалення обома сторонами.

За повідомленням агенції «Ассошіейтед прес», про це під час зустрічі у Державному департаменті США Кондолізі Райс сказав Міністр закордонних справ України: «Ми повинні дотримуватись демократичних цінностей, демократичних стандартів. Це - очевидно для нас».

Керівник прес-служби МЗС України Андрій Дещиця повідомив, що під час зустрічі з Райс, що відбулася в ході дводенного (30 квітня – 1 травня) робочого візиту Арсенія Яценюка до США, сторони обговорили, зокрема питання зміцнення стратегічного партнерства між Україною та США у нових умовах, сприяння з боку США інтеграції України до європейських та євроатлантичних інституцій, реалізації проектів, направлених на подальшу демократизацію українського суспільства та розвиток економічного співробітництва.

Міністр закордонних справ під час зустрічі зазначив, що “підписання двостороннього Протоколу з доступу до ринків товарів і послуг у рамках вступу України до СОТ, відміна Палатою представників Конгресу США дії поправки Джексона-Веніка стосовно України, надання Україні статусу країни з ринковою економікою та відміна торговельних санкцій по відношенню до українських товарів створює якісно нові умови для активізації двостороннього співробітництва як у торговельно-економічній, так і в політичній сферах”.

Яценюк і Райс обговорили також питання, що стосуються співпраці в питаннях енергетичної безпеки, розв’язання „заморожених конфліктів”, участі в миротворчих операціях, координацію дій в рамках реагування на нові світові виклики.

Міністр закордонних справ передав Держсекретарю США проект Цільового плану двосторонніх відносин для його подальшого опрацювання та схвалення обома сторонами.
XS
SM
MD
LG