Доступність посилання

ТОП новини

Міністр транспорту вважає аварію «Столичного експресу» терористичним актом, українські залізничники готуються запровадити посилені заходи безпеки


Унаслідок аварії потягу «Столичний експрес», що прямував із Дніпропетровська до Києва, 2 травня було госпіталізовано 3 особи; 2 залишаються в лікарні. За попередньою оцінкою керівників «Укрзалізниці», поїзд навмисно пустили під укіс.

Речниця Міністерства транспорту України Вікторія Бутенко повідомила Радіо Свобода, що питання безпеки будуть розглядати у п’ятницю.

«На вокзалах і станціях працюють постійно наряди міліції, а зараз будуть посилені заходи безпеки. І, зокрема, завтра відбудеться нарада керівників залізниці щодо питань безпеки», — повідомила вона в четвер.

Унаслідок аварії потягу «Столичний експрес», що прямував із Дніпропетровська до Києва, 2 травня було госпіталізовано 3 особи; 2 залишаються в лікарні.

За попередньою оцінкою керівників «Укрзалізниці», поїзд навмисно пустили під укіс. Розслідування причин аварії триває.

Міністр транспорту називає цю подію терористичним актом і каже, що це перший на території не тільки України, а й усіх держав — учасниць СНД випадок безпосереднього втручання в роботу залізниці.

Микола Рудьковський вважає, що ця подія не випадкова, а «чітко прорахована». Як сказав він на телеканалі «1 + 1», зловмисники знали, що саме в той час і в тому місці можна було перевести стрілку, так що, якби це вдалося, потяг пішов би на інший шлях, де якраз стояла електричка. Результат такого зіткнення міг би бути «жахливим», сказав міністр.

Так само й генеральний директор «Укрзалізниці» Володимир Козак вважає, що звичайні хулігани не могли втрутитися в роботу системи переведення стрілок.
XS
SM
MD
LG