Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура взялася за інцидент, що стався з Катериною Ющенко в Криму


Володимир Притула Сімферополь, 11 травня 2007 (RadioSvoboda.Ua) — Прокуратура Криму відновила розслідування інциденту, що нещодавно стався з Катериною Ющенко в автономії. Перебуваючи днями в Криму, де вона брала участь у гуманітарних акціях, дружина Президента України зазнала обструкції з боку активістів Компартії.

Прокурор Криму Віктор Шемчук доручив провести додаткову перевірку інцидентів, що сталися наприкінці квітня — на початку травня в «Артеку», Сімферополі і селі Лозове Сімферопольського району, коли туди приїжджала дружина Президента України з гуманітарною місією.

Тоді комуністи влаштували пікети, що переросли у безлад: вони ображали Катерину Ющенко, кидалися на її охорону та автомобіль, перекривали дорогу на її шляху до шкіл в «Артеку», Сімферополі і Лозовому.

Віктор Шемчук в інтерв’ю Радіо Свобода назвав такі дії хуліганством. За ці дії особи, які винні у цьому, чи організатори цих акцій мають зазнати якогось покарання, вважає прокурор: «Не можна довкола візиту дружини Президента, яка приїхала з гуманітарною місією, створювати політичні ігрища».

Із цього приводу до прокуратури надійшло звернення народного депутата Володимира Шкляра, і прокуратура передала до кримського главку МВС України для всебічного розслідування.

Прокурор Криму обіцяє, що за результатами розслідування обов’язково вживуть належних заходів і повідомлять про них громадськість.

«Наша Україна» називає акції комуністів «дикунством»

Із одним із лідерів кримської організації «Нашої України» Володимиром Шклярем Радіо Свобода зв’язатися не вдалося, але у кримському штабі цієї партії дії комуністів назвали «дикунськими і провокаційними».

Тим часом у «варварстві і провокаторстві» місцеві комуністи звинувачують керівництво Міжнародного дитячого центру «Артек», що підпорядкований Державному управлінню справами Президента України.

За словами 2-го секретаря Кримського рескому КПУ Юрія Аксютіна, акції протесту комуністів спровокував демонтаж макетів радянських орденів на стелі при в’їзді до «Артеку». Протестуючи проти цього, прихильники Компартії блокували приїзд Катерини Ющенко до дитячого табору, до української гімназії в Сімферополі і школи-інтернату в Лозовому.

Компартія продовжуватиме акції «захисту» радянських символів

Юрій Аксютін стверджує, що їхні дії були «в межах закону», і вважає, що реакція кримської прокуратури — це відповідь на вказівку з Києва: «Так би мовити, провести певну профілактику, створити на майбутнє певну загрозу комуністам, які проводять на цілком законних підставах ці акції».

Представник Компартії також заявив, що подібні виступи проти демонтажу радянської символіки в «Артеку» комуністи продовжать.

А вчора директор дитячого центру Борис Новожилов повідомив, що в ніч на 8 травня кілька зловмисників облили фарбою центральну стелу «Артеку» і розбили логотип ЮНЕСКО, розташований на ній.

Водночас, як стало відомо, організатор акцій проти Катерини Ющенко комуніст Сергій Нікулін виїхав за межі Криму і зараз перебуває у Москві.
XS
SM
MD
LG