Доступність посилання

ТОП новини

Роботу Східного гірничо-збагачувального комбінату у Жовтих Водах відновлять лише після наведення там ладу з безпекою виробництва


За словами першого заступника голови Дніпропетровської облдержадміністрації Григорія Вербицького, вже встановлено причину аварії на підприємстві. Вона сталася з вини технічного персоналу.

Про це заявив перший заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Григорій Вербицький.

За його словами, вже встановлено причину аварії на підприємстві. Вона сталася з вини технічного персоналу.

Між тим влада Дніпропетровщини спростовує інформацію про те, що погіршення самопочуття мешканців П’ятихатського району було пов’язане з викидами жовтоводського підприємства.

Григорій Вербицький: «Жодного випадку з підставами для госпіталізації медики не виявили… Жодного випадку із замірів, які провели працівники санстанції, щоб було перевищення вмісту забруднюючих речовин в повітрі, виявлено не було».

Водночас медики констатують, що зі скаргами на погіршення самопочуття до них звернулися півсотні людей, жодного не шпиталізували. У населення фіксують загострення хронічних хвороб.

Техногенна аварія на Східному гірничо-металургійному комбінаті у Жовтих Водах сталася минулої п’ятниці. В повітря потрапили випари сірчаного виробництва. Хмара накрила 5 сіл П’ятихатського району з населенням понад тисячу осіб. Прокуратура порушила кримінальну справу.

За словами виконувача обов’язків керівника Дніпропетровського головного управління МНС Віктора Бутківського, хмару випарів сірчаної кислоти, яка утворилася внаслідок аварії у Жовтих Водах, вітром віднесло на територію Кіровоградської області і там вона розчинилася в атмосфері.
XS
SM
MD
LG