Доступність посилання

ТОП новини

Секретаріат Президента: судова ухвала, яка зупинила чинність указів про звільнення двох суддів Конституційного Суду, незаконна


Таку ухвалу щодо справ Сюзанни Станік і Валерія Пшеничного прийняв Кіровський райсуд Донецька, підтвердив заступник голови Секретаріату Ігор Пукшин. Він висловив сподівання, що райсуд сам скасує свою ухвалу як незаконну. Клопотання про це від Секретаріату вже подали.

Таку ухвалу щодо справ Сюзанни Станік і Валерія Пшеничного прийняв Кіровський райсуд Донецька, підтвердив заступник голови Секретаріату Ігор Пукшин.

Він висловив сподівання, що райсуд сам скасує свою ухвалу як незаконну.

Клопотання про це від Секретаріату вже подали.

Пукшин звернув увагу, що ухвалу прийняли за позовом одного народного депутата від Партії регіонів, права якого ніяк не були порушені указами про звільнення конституційних суддів.

За його словами, в діях донецького судді є й інші протиправні моменти, інформує агентство УНІАН.

Раніше «Українська правда» з посиланням на джерела у Партії регіонів повідомила про судове рішення призупинити чинність указів про звільнення суддів КС Сюзанни Станік і Валерія Пшеничного.

За заявою джерела, Станік і Пшеничний отримали від міністерства юстиції виконавчі листи, які мають дозволити їм брати участь у роботі Конституційного Суду.

Минулими тижнями Президент своїми указами звільнив із посад конституційних суддів Сюзанну Станік, Валерія Пшеничного, а також Володимира Іващенка «за порушення присяги».
XS
SM
MD
LG