Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Хто винен у частих неполадках на українській залізниці? Що шукали спелеологи в найглибшій печері України?


Ірина Біла Київ, 17 травня 2007 (RadioSvoboda.Ua)


Міністерство транспорту і правоохоронці ніяк не дійдуть згоди у питанні, хто ж насправді винен в аварії „Столичного експресу”. Міністр Рудьковський наполягає на версії, що це був теракт. А міліція переконує, що йдеться про службову недбалість. На користь останньої версії свідчать і документи, які потрапили в розпорядження газети “Україна молода”. Сенсаційні, як стверджує видання, подробиці аварії – у статті “Мінтрансівські стрілочники”. “Тенденція, однако”, – під такою рубрикою “Газета по-київськи” наголошує, що несправності на українській залізниці трапляються мало не щодня. І остання транспортна пригода з пасажирським поїздом “Харків-Київ”, який затримали на 2 години, так і лишилася б непоміченою, коли б не чергова заява – неприємність для залізничників знову спровокували зловмисники. Подробиці – в статті “Рудьковського доймають “невідомі”. Ось хто добре знається на зловмисниках, так це розвідники. Вони живуть серед співвітчизників під певною “легендою” і про їхню справжню професію знає лише найближча рідня. Про те, як часто вони можуть змінювати свої легенди і як працюють, розповідає газета “Сегодня”. Стаття називається “Під чужим образом”.

Пам’ятаєте, як Маленький принц прибирав непотріб зі своєї маленької планети? Так і група українсько-литовських спелеологів два тижні звільняла від сміття найглибшу в Україні печеру – Солдатську. З глибини 517 метрів їм вдалося витягти понад 100 кілограмів залишків життєдіяльності людини. Більше про цю акцію розповідає газета “Газета по-київськи”.

У рубриці “Психологічний лікнеп” газета “Голос України” пропонує поради психологів про шляхи порозуміння між дорослими та дітьми, і розповідає, що необхідно дитині, щоб вона розвивалася гармонійно і без комплексів. Публікація має заголовок “Словесні погладжування”.

“Коли випав шостий шар, я став бігати по кімнаті з лотерейним квитком і думати, де б його сховати, щоб ніхто не знайшов...”, – так відреагував на звістку про виграш переможець найбільшого в історії України виграшу лотереї “Джекпот” на суму 15 мільйонів 200 тисяч гривень. Про те, на що він їх витрачатиме, цікавилася газета “Факти”.
XS
SM
MD
LG