Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні робоча група з подолання політичної кризи може завершити свою діяльність, вважає лідер «Нашої України»; лідер комуністів не бачить консенсусу, а в Секретаріаті Президента говорять про затягування виходу з кризи


Робоча група мала до вчора узгодити, а парламент ухвалити необхідний для проведення виборів пакет документів. Учора ж Президент і Прем’єр-міністр дали робочій групі ще два дні.

«Немає нездоланних перешкод між „Нашою Україною“, БЮТ і Партією регіонів із тим, щоб забезпечити якомога швидше ухвалення законів і постанов, необхідних для проведення позачергових парламентських виборів. На нашу пропозицію обговорити дату проведення парламентських виборів поки що відсутня відповідь з боку владної коаліції в колишньому парламенті. Али ми виходимо з того, що не обговорювати дату позачергових виборів на рівні робочої групи далі уже не можна», — заявив В’ячеслав Кириленко.

Тим часом лідер комуністів Петро Симоненко не бачить консенсусу в переговорах між коаліцією та опозицією.

«На підставі указу Президента, чи першого, чи другого, дострокові вибори в Україні не можна провести. Без системних і серйозних глибоких змін до законодавства і Конституції в цілому це будуть знову вибори, які будуть поставлені під сумнів. Про дату можливих дострокових виборів можна говорити тільки тоді, коли ми повністю дійдемо згоди відносно всіх змін до всіх законів, які треба прийняти», — заявив Симоненко.

А перший заступник голови Секретаріату Президента Іван Васюник заявляє, що нові пропозиції до пакету документів робочої групи — це затягування виходу України з політичної кризи.

«Будь-які нові ініціативи щодо внесення до пакету, чи трактування по-іншому, досягнутих уже компромісних рішень треба розцінювати як затягування процесу, як відволікання від бажання вирішити політичну кризу. Після завершення завтрашнього дня буде зрозуміло, яка сторона має серйозні наміри, а для якої вихід із політичної кризи є не ціллю, а сама політична криза для цієї сторони, так би мовити, є „мать родная“», — заявив Васюник.

4 травня Президент і Прем’єр-міністр домовилися про проведення дострокових парламентських виборів і про створення робочої групи для підготовки нормативно-правової бази для проведення виборів.

За першими планами, робоча група мала до вчора узгодити, а парламент ухвалити необхідний для проведення виборів пакет документів.

Учора ж Президент і Прем’єр-міністр дали робочій групі ще два дні. Їхня вчорашня зустріч не дала очікуваних результатів — остаточну дату позачергових парламентських виборів наразі не визначено.

Раніше опозиціонери вже не раз звинувачували коаліцію в затягуванні переговорів про врегулювання політичної ситуації в країні.
XS
SM
MD
LG