Доступність посилання

ТОП новини

Робоча група сьогодні продовжить роботу, а після обіду має засідати РНБО України


Напередодні, у четвер, робоча група з підготовки документів, необхідних для забезпечення проведення дострокових парламентських виборів, погодила ще низку питань. Лідер «Нашої України» В’ячеслав Кириленко заявив, що потрібно узгодити ще певні принципові питання. Він вважає, що для цього необхідно провести заплановане на сьогодні засідання Ради національної безпеки і оборони, оскільки є багато питань, що потребують обговорення на високому рівні за участю керівників країни та керівників силових структур.


Напередодні, у четвер, робоча група з підготовки документів, необхідних для забезпечення проведення дострокових парламентських виборів, погодила ще низку питань.

Лідер «Нашої України» В’ячеслав Кириленко заявив, що потрібно узгодити ще певні принципові питання.

Він вважає, що для цього необхідно провести заплановане на сьогодні засідання Ради національної безпеки і оборони, оскільки є багато питань, що потребують обговорення на високому рівні за участю керівників країни та керівників силових структур.

У четвер робоча група працювала дуже ефективно і розглянула всі питання порядку денного, повідомив інший її учасник Леонід Кравчук.

Серед них — зміни до бюджету, пов’язані з фінансуванням дострокових виборів, і зміни до закону про статус народного депутата.

За словами Кравчука, у п’ятницю робочій групі залишилося розглянути ще два документи, після чого можна буде складати «таблицю непогодженостей», які група буде розглядати далі.

Один із цих документів — заяви партій про внесення змін до Конституції.

Сьогодні мають обговорити, зокрема, низку розбіжностей щодо закону про вибори. Про це напередодні сказав перший заступник голови Секретаріату Президента Іван Васюник. Також робоча група має обговорити й процедуру остаточної підготовки й ухвалення синхронних рішень Президента й Верховної Ради, серед того й можливість пакетного голосування.

4 травня Президент і Прем’єр-міністр домовилися про проведення дострокових парламентських виборів і про створення робочої групи для підготовки нормативно-правової бази для проведення виборів.

За першими планами, робоча група мала до середи узгодити, а парламент ухвалити необхідний для проведення виборів пакет документів.

У середу Президент і Прем’єр-міністр дали робочій групі ще два дні, до п’ятниці.

Матеріали до теми:

• РНБО: сила, чи компроміс?a> • Робочій групі дали додатковий час • Коаліція проти голосування пакетом законопроектів щодо дострокових виборів і пропонує Президентові новий «круглий стіл» • «Наша Україна» пропонує внести в угоду про створення мегаблоку заборону на блокування з Партією регіонів, соціалістами та комуністами • Компартія відкликала свій підпис під Універсалом національної єдності • Таємниці закритих списків: як наблизити виборця до депутата? (Прямий ефір. Гості: Володимир Зубанов (ПР) та лідер Народно-демократичної партії Людмила Супрун)
XS
SM
MD
LG