Доступність посилання

ТОП новини

У Луганську шпиталізували з інфарктом суддю, який ухвалив зупинити чинність указів Президента про звільнення суддів Конституційного Суду


Голова Кам’янобрідського райсуду Луганська Олександр Сараєв перебуває в реанімації в 4-й міській лікарні міста Луганська.

Голова Кам’янобрідського райсуду Луганська Олександр Сараєв перебуває в реанімації в 4-й міській лікарні міста Луганська.

Про це Радіо Свобода повідомили в суді.

Напередодні до Кам’янобрідського суду звернувся народний депутат від Партії регіонів Олександро Єфремов. Суд задовольнив вимоги позивача і призупинив чинність указів Президента про звільнення трьох суддів Конституційного Суду: Сюзанни Станік, Валерія Пшеничного і Володимира Іващенка. Нардеп Єфремов наголошує, що він подав позов за місцем проживання, і тепер Президент, на його думку, має виконати рішення суду.

У понеділок звільнення Пшеничного і Станік уже оскаржував у районному суді в Донецьку інший народний депутат 5-го скликання від Партії регіонів Володимир Зац. Наступного ж дня Донецький апеляційний адміністративний суд скасував рішення Кіровського райсуду Донецька, який ухвалив було зупинити чинність указів про звільнення цих двох суддів.

Президент раніше звільнив із посад конституційних суддів Сюзанну Станік, Валерія Пшеничного і Володимира Іващенка «за порушення присяги». Ці троє суддів були свого часу призначені до Конституційного Суду за квотою голови держави.
XS
SM
MD
LG