Доступність посилання

ТОП новини

Під Самарою відбувся саміт Євросоюз — Росія, жодних принципових рішень на ньому не ухвалили


У саміті брали участь Президент Росії Володимир Путін, голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу і Канцлер Німеччини, яка головує в ЄС, Анґела Меркель.

У саміті брали участь Президент Росії Володимир Путін, голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу і Канцлер Німеччини, яка головує в ЄС, Анґела Меркель.

Меркель висловила занепокоєння переслідуванням учасників акцій опозиції, зокрема, затриманням у московському аеропорту лідерів організації «Інша Росія» і руху «За права людини», які намагались потрапити на сьогоднішній «Марш незгодних» у Самарі.

«Я щиро бажаю, щоб цього вечора всі, хто хоче взяти участь у самарській демонстрації і висловити свою думку, мали змогу це зробити. Я дещо стурбована кількістю людей, які мали проблеми з приїздом до міста. Тим не менш, сподіваюсь, що вони зможуть їх подолати», — наголосила німецький Канцлер.

Натомість російський лідер зазначив, що не проти подібних акцій, але заявив, що їх мають проводити у межах закону.

Володимир Путін також звинуватив Латвію і Естонію в дискримінації тамтешніх росіян.

«Ми обговорили таку вкрай важливу проблему, як порушення прав російськомовного населення Латвії і Естонії. Наша позиція відома, ми її повторили сьогодні під час зустрічі: вважаємо це неприпустимим і не гідним Європи», — заявив Президент Росії.

Міністр закордонних справ Естонії Урмас Пает уже відкинув звинувачення Володимира Путіна.
XS
SM
MD
LG