Доступність посилання

ТОП новини

Британська прокуратура висунула звинувачення російському бізнесменові Андрієві Луговому в убивстві Олександра Литвиненка


Голова королівської прокуратури Великобританії Кен МакДональд, виступаючи сьогодні на прес конференції в Лондоні сказав, що вистачає доказів, щоб звинуватити Андрія Лугового у вбивстві Литвиненка. Російські ЗМІ повідомили, що Генпрокуратура країни відмовилась видавати Лугового британській стороні.

Голова королівської прокуратури Великобританії Кен МакДональд, виступаючи сьогодні на прес конференції в Лондоні сказав, що вистачає доказів, щоб звинуватити Андрія Лугового у вбивстві Литвиненка: "Докази, надані поліцією, достатні для того, щоб звинуватити Андрія Лугового у вбивстві Олександра Литвиненка шляхом навмисного отруєння. Ця справа, безумовно, буде в інтересах загалу. Я наказав юристам вжити заходів для негайної екстрадиції Лугового з Росії до Великобританії, щоб висунути звинувачення у вбивстві, притягти до суду в Лондоні і судити за цей надзвичайно тяжкий злочин”.

Російські ЗМІ повідомили, що Генпрокуратура країни відмовилась видавати Лугового британській стороні.

Колишній офіцер ФСБ Олександр Литвиненко став запеклим критиком російського Президента Владіміра Путіна. Він помер у лікарні в Лондоні минулого листопада. Причиною смерті було радіаційне отруєння рідкісним радіоактивним ізотопом — полонієм-210.

За кілька днів до смерті Литвиненко звинуватив Путіна у свлєму вбивстві. Кремль категорично відкинув ці звинувачення.

Відносини між Росією і Британією стали дуже напруженими внаслідок цієї справи.

Екс-співробітник КДБ Александер Луговий, який зустрічався із Литвиненком напередодні його отруєння полонієм, звинувачення відкидає. Луговий каже, що британські ЗМІ його очорнюють.
XS
SM
MD
LG