Доступність посилання

ТОП новини

Україна може вже цього року вступити до СОТ за умови ухвалення у парламенті низки законопроектів, вважає міністр економіки


Анатолій Кінах також повідомив, що Україна пропонує Киргизстанові врегулювати проблему боргу перед ним шляхом надання йому технічної й гуманітарної допомоги.

“Усі ці проекти в уряді в роботі. І в разі відновлення діяльності парламенту ми готові протягом місяця, з врахуванням всіх регламентних процедур, завершити адаптацію українського законодавства до вимог СОТ. Це дає нам можливість зберігати високі шанси по вступу України в СОТ в 2007 році”, — заявив Анатолій Кінах.

За його словами, насамперед ідеться про захист від генетично модифікованої продукції, недопущення імпорту в Україну неякісних продуктів, оподаткування агропромислового комплексу і захист інтелектуальної власності.

Міністр також повідомив, що Україна пропонує Киргизстанові врегулювати проблему боргу перед ним шляхом надання йому технічної й гуманітарної допомоги.

Киргизстан залишається єдиною країною — членом Робочої групи зі вступу України до СОТ, з якою Київ іще не підписав двосторонній протокол.

Ця держава ставить проблему боргу, який Україна відмовляється визнавати, як умову підписання протоколу про доступ на ринки товарів і послуг, необхідного для вступу України до Світової організації торгівлі.
XS
SM
MD
LG