Доступність посилання

ТОП новини

«Міжнародна амністія»: Політика залякування порушує людські права


Правозахисники «Міжнародної амністії», зокрема, засуджують Україну, а також Росію, Казахстан та Киргизстан за співпрацю з Узбекистаном у «війні з терором».

Уряди та різні військові угруповання використовують політику страху для того, щоб порушувати права людини, стверджує правозахисна організація «Міжнародна амністія» у своїй щорічній доповіді про дотримання прав людини у світі.

Правозахисники «Міжнародної амністії» засуджують Україну, а також Росію, Казахстан та Киргизстан за співпрацю з Узбекистаном у «війні з терором». Ідеться про депортацію Україною біженців до Узбекистану минулого року.

У звіті також мовиться про тортури затриманих міліцією в Україні. Жахливі умови затриманих у слідчих ізоляторах призводять до все ширших захворювань на туберкульоз. Ті, хто чинить домашнє свавілля, уникають правосуддя. Крім того, в Україні продовжуються випадки антисемітських та дискримінаційних і расистських нападів.

Справа вбивства журналіста Георгія Гонгадзе також фігурує у звіті «Міжнародної амністії». Хоча триває судовий процес над міліціонерами, яких звинувачено у вбивстві журналіста, немає поступу в розслідуванні організаторів злочину.

Такі головні положення щорічного звіту «Міжнародної амністії» щодо України.
XS
SM
MD
LG